Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Mooiweer-fietsen op een regendag

Gepubliceerd: 26 August 2011 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het donderde, bliksemde en de regen viel met bakken tegelijk uit de hemel. Dat was vanochtend vroeg. Het weer werd ietsje beter en dus kon de ditmaal door de HR georganiseerde HBO Fietstocht vandaag 'gewoon' doorgaan. Met minder dan de 460 aangemelde fietsers, dat wel.

Regen? 'Een paar druppels hebben we gehad, meer niet', vertelt HR-medewerker Jos Heinerman lachend. Met een clubje collega's zit ze aan de lunch in een voormalig weeshuis in Gouda. Zoet & Zalig heet de eetgelegenheid waar de deelnemers aan de 50-kilometer op de helft van hun rit even uitblazen en bijtanken. Vanaf de Hogeschoollocatie Kralingse Zoom zijn de sportievelingen langs de Rotte en langs Zevenhuizen naar Gouda gefietst. Heinerman noemt zichzelf overigens een 'mooiweer-fietser' die af en toe maximaal 15 kilometer aflegt. 'Maar het is zo gezellig als je aan het kletsen bent. Dan merk je de afstand niet.'

Leeuwarden
Ook een grote delegatie docenten en andere medewerkers van de NHL Hogeschool uit Leeuwarden is van de partij bij de toertocht die elk jaar in een andere hogeschoolstad wordt gehouden. 'Gezellig met collega's op stap. Vannacht hebben we in Rotterdam overnacht', vertelt Lysbeth. 'We zijn door een prachtige omgeving gefietst. Wat opviel was dat het water hier heel hoog staat.'
Een beetje jammer vindt de Friezin het dat de fietsende groepjes niet gemixt zijn, zoals vorig jaar. Nu rijdt ze met alleen maar Friese collega's. 'Oh, kijk. Die meneer hebben we vorig jaar ontmoet', roept ze naar een man in fietskledij van de Limburgse Hogeschool Zuyd.' Handen worden geschud. Herinneringen opgehaald. Alsnog.

Borrel
Hoe laat ze vanmiddag weer in Rotterdam zijn, weten de Friezen niet. Ze doen het rustig aan, net als veel andere deelnemers aan de 50-kilometertocht. 'Als we maar op tijd zijn voor de borrel', lacht een collega van Lysbeth.
De wat fanatiekere fietsers stapten vandaag op voor 85 of 130 kilometer. Aan die laatste rit deed ook 'special guest' Koos Moerenhout mee. Tot voor kort Rabo-renner, nu actief als pr-man voor die ploeg. Overigens hielden niet alle fietsers het vandaag droog.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top