Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Naar FC Barcelona met Van Persie

Gepubliceerd: 27 October 2011 • Leestijd: 1 minuten en 2 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een wedstrijd van FC Barcelona of Manchester United bezoeken? Van Persie regelt het. Chris van Persie welteverstaan. De duale student commerciële economie aan de Hogeschool Rotterdam heeft bij Pelikaan Reizen een afdeling sportreizen opgezet.

Nee, hij is echt geen familie van Robin van Persie. Maar met voetbal heeft Chris heel veel. Hij voetbalt in het eerste van VV Virtus uit Zevenbergen en bij Pelikaan Reizen heeft hij een nieuw bedrijfje opgezet dat  voetbalreizen organiseert: PR Sportreizen.

Duale studie
Naast zijn duale studie aan de hogeschool werkt Chris wekelijks 32 uur bij genoemde reisorganisatie.'Ik heb stage gelopen bij een ander voetbalreisbureau, daar is mijn interesse voor sportreizen ontstaan', vertelt Chris. 'Toen ik duaal wilde gaan studeren, kreeg ik daarvoor de mogelijkheid bij Pelikaan. Daar ben ik nu in dienst.'

Spanje, Engeland, Duitsland
Voor de reisorganisatie is hij onder andere voetbalreizen gaan opzetten. 'Daar is veel belangstelling voor', weet Chris die relaties heeft opgebouwd met inkoopkantoren in Spanje en Engeland en met voetbalclubs in Duitsland. Chris: 'We kunnen wedstrijden regelen bij alle grote clubs in Engeland, bij FC Barcelona, Real Madrid, Schalke 04, HSV, enzovoort.' Voetballiefhebbers kunnen de reis en de overnachting zelf regelen of dit aan Chris overlaten.

Tour de France en Formule 1
Chris beperkt zich overigens niet tot voetbalreizen. Tripjes naar de start van de Tour de France 2012 in Luik en Formule 1-races behoren ook tot de mogelijkheden. 'En in de toekomst wil ik wat meer doen met golf en ook met andere sporten. En misschien kunnen we dan ook wel extra mensen aannemen', vertelt Chris die vast van plan is verder te gaan in de sportreisbranche. 'Het liefste wil ik hier blijven om en PR Sportreizen verder uit te breiden.' Komend voorjaar hoopt de laatstejaars student af te studeren.

Jos van Nierop / Bron: BN De Stem

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top