Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Rookabri's op Hogeschool Rotterdam

Gepubliceerd: 5 July 2011 • Leestijd: 0 minuten en 48 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het moet maar eens afgelopen zijn met het roken bij de hoofdingangen van de Hogeschool Rotterdam. Dat vindt de medezeggenschapsraad al langer en nu werkt ook het collegebestuur eraan. Zo komen er onder andere abri's waarin de rokers een sigaret kunnen opsteken.

'We zijn er volop mee bezig', vertelde collegebestuur Jan Roelof deze week aan de cmr (centrale medezeggenschapsraad). Er komen rookzones en dus rookabri's die niet bij de ingangen staan. Rond die ingangen wordt er ook een rookverbod ingesteld.
Nu kom je veel ingangen niet voorbij zonder door rook heen te moeten lopen. Dat is een slechte situatie, vindt de cmr die het onderwerp al eerder aan de orde stelde. Slecht voor de gezondheid en, aldus de cmr, voor 'het aangezicht van de Hogeschool Rotterdam'.

Weinig plek aan Wijnhaven
Bij de locatie Museumpark komt er waarschijnlijk een rookabri op de binnenplaats, suggereerde Roelof. Lastiger wordt het om op de locaties aan de Wijnhaven en de Blaak rookabri's neer te zetten of andere maatregelen te nemen. Daar heeft de hogeschool immers weinig of geen eigen buitenruimte tot haar beschikking.

Keuzevak 'Stoppen met roken'
Roelof stemde ook in met de aanbeveling van de cmr om studenten en docenten die roken op plekken waar dat niet mag daarop actief aan te spreken. Wie de rokers moet aanspreken is nog niet duidelijk. Daarnaast laat het collegebestuur uitzoeken of het mogelijk is om voor studenten een keuzevak 'Stoppen met roken' aan te bieden.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top