Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
2 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Rotterdam krijgt European University Games

Gepubliceerd: 28 November 2011 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Erasmus Universiteit mag in 2014 de European University Games organiseren. Het studentensportevenement zal het jubileumjaar van de dan honderdjarige Rotterdamse instelling afsluiten.

De Games zijn een nieuw initiatief van de Europese studentensportorganisatie EUSA die de kampioenschappen tot nu toe alleen voor individuele sporten organiseerde. De eerste European University Games worden volgend jaar in het Spaanse Cordoba gehouden. Tijdens het tweejaarlijkse evenement worden kampioenschappen gehouden in tien sporten, waaronder voetbal, volleybal en roeien. In totaal zullen zo’n vierduizend studenten van hogescholen en universiteiten deelnemen.

Juli 2014
Voor de tweede editie, die wordt gehouden van 4 tot en met 13 juli 2014, was ook de universiteit van het Poolse Wroclaw in de race. Per sport kunnen zestien teams deelnemen aan het kampioenschap. Die moeten zich daar tevoren voor plaatsen. De Erasmus Universiteit mag als organisator voor elke sport een team afvaardigen.

Ook hogeschoolstudenten
Alleen teams van hogeronderwijsinstellingen die zijn aangesloten bij Studentensport Nederland kunnen zich kwalificeren. Dat zijn behalve de universiteiten maar vier hogescholen (Saxion Hogescholen, Hogeschool Zeeland, de I-Pabo en BRESS in Breda). Maar in veel steden zijn de studentensportcentra ook toegankelijk voor hogeschoolstudenten waardoor ook zij kunnen meedingen.

Jaar sporten voor 75 euro
Om te vieren dat Rotterdam de Games heeft binnen gehaald, biedt Erasmus Sport deze week de Erasmus Sportpas aan voor 75 euro. Voor dat bedrag kun je, ook als student van de Hogeschool Rotterdam, een jaar lang gebruik maken van de sportfaciliteiten op de locatie Woudestein. De jaarpas kost een hbo-student normaal gesproken 129 euro. Als de student ook wil fitnessen, bespaart hij nog meer: dat kost normaal gesproken nog eens 49 euro extra. 

HOP, Marijke de Vries / JvN
Foto: Tim Sträter / Flickr

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top