Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Scheepsbouwkunde van Inholland naar HR

Gepubliceerd: 1 July 2011 • Leestijd: 0 minuten en 48 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De hbo-opleiding scheepsbouwkunde wordt vanaf september 2012 aangeboden door de Hogeschool Rotterdam. Dat gebeurt op het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) aan de Lloydstraat waar de HR nu al de hbo-opleiding maritiem officier aanbiedt. Scheepsbouwkunde zit nu nog bij Inholland in Delft.

'Inholland wil keuzes maken in haar opleidingenaanbod,' stelt Doekle Terpstra, bestuursvoorzitter van Inholland in een persbericht. 'De opleiding zit nu ver weg van de haven. Ook is hij te klein om door Inholland op langere termijn goed onderhouden te kunnen worden. Daarom is deze overdracht naar de STC-Group en Hogeschool Rotterdam een logische. Alle kennis op het gebied van scheepsbouw komt nu bij elkaar in Rotterdam, de havenstad van Nederland. Dat vinden wij belangrijk: de regionale verankering van een opleiding. Een hogeschool en de regio (bedrijven, organisaties, gemeenten) kunnen elkaar op veel manieren versterken. Daarom kiest Inholland ervoor om de opleiding Scheepsbouwkunde over te dragen.'

Rotterdams
Daar is Terpstra's collega Jasper Tuytel van de HR het mee eens. 'Scheepsbouw is zo Rotterdams als de haven. De overdracht naar Hogeschool Rotterdam, een instelling die verankerd is met die havenstad én de regio, is dan ook een logische.'
Het overdragen van de opleiding is het eerste zichtbare resultaat van de samenwerking waartoe Inholland en de HR begin vorige maand besloten. Met de samenwerking willen de twee hogescholen 'het aanbod van opleidingen op elkaar afstemmen'.
Overigens moet het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap nog instemmen met deze licentieoverdracht.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top