Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Serious HR: ‘This one is for mama’

Gepubliceerd: 19 December 2011 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op verschillende locaties vond vanochtend de aftrap plaats van Serious HR. Initiatiefnemers Marco Ruissen en Ricardo Lameijn (vrijetijdsmanagement) halen samen met achttien studenten vrijwillig geld op voor Serious Request. Hun doel is om minstens tweeduizend euro op te halen.

Studenten op de locatie Museumpark genieten van de muziek, verzorgd door Serious HR

In de kantine van locatie Museumpark draaide een dj, tot een uur of twee, tegen een donatie, verzoeknummers. Ook op de locaties Academieplein, Pieter de Hoochweg en RDM gebeurde dat. Morgen vindt dezelfde actie tussen tien en twee plaats op de locaties Wijnhaven 61, Wijnhaven 107 en Kralingse Zoom.

Twee- à drieduizend euro
‘Ik vind het een goed initiatief’, zegt Joël Hornberg (eerstejaars lerarenopleiding geschiedenis), ‘De manier waarop ze het aanpakken is echt heel leuk.’ Samen met twee medestudenten heeft Joël Hornberg tien euro gedoneerd. ‘Ik weet niet of ze veel geld ophalen hoor, de studiefinanciering wordt pas de 21e gestort.’

Marco Ruissen, eerstejaars vrijetijdsmanagement en mede-initiatiefnemer, verwacht zo’n twee- à drieduizend euro op te halen, ‘maar als het meer is zou het alleen maar mooi zijn.’ Als iedere student een euro doneert, dan kom je, aldus Marco Ruissen, snel aan 30.000 euro. Hier gaat hij echter niet vanuit: ‘Het blijven studenten met meestal een laag inkomen.’

Deze is voor mama
Net als de dj’s in het Glazen Huis in Leiden halen de studenten geld op voor de Serious Request actie ‘This one’s for mama’. Met het geld steunt het Rode Kruis moeders in oorlogs- en conflictgebieden die alleen voor de opvoeding van hun kinderen zijn komen te staan.

Hoeveel de studenten hebben opgehaald wordt dinsdag tussen vijf en zes bekend gemaakt op de locatie Wijnhaven 61. Marco: ‘Een van de dj’s van vandaag of morgen gaat dan ook draaien.’ Donderdag hopen de studenten een cheque met het opgehaalde bedrag te kunnen overhandigen aan 3FM.

Melissa Smink

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top