Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Uit een Mexicaanse maffiafilm

Gepubliceerd: 29 September 2011 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Blogs

Kevin Huizer is 19 jaar en derdejaars student commerciële economie. Hij loopt dit najaar stage is in New Jersey, net aan de overkant van New York City. Op deze site doet hij verslag van zijn belevenissen. Dit keer van een prijzig bezoekje aan het Yankee stadion.

'Vorige week had ik mijn eerste ervaring met the Big Apple. Mijn ontmoeting was gelijk goed: een honkbalwedstrijd in het nieuwe Yankee stadion! Na een treinreis van een half uurtje en daarna een autorit van bijna anderhalf uur (ik heb de George W. Washington brug vier keer gezien op de heenreis) hadden we eindelijk een plekje gevonden in de parkeergarage.

Naja, parkeergarage. Het was een parkeergarage maar hij was helemaal vol. Dat maakte niet uit, van de Latijns-Amerikaanse parkeerwachter wist wel een goede plek. We hoefden alleen maar even naar een meneer aan de andere kant van de parkeergarage te rijden en $10 meer te betalen.

Mexicaanse maffiafilm
Eenmaal aangekomen aan de andere kant ontmoetten we een man die eruit zag alsof hij zo uit een slechte Mexicaanse maffiafilm was gelopen. Tattoos over zijn hele lichaam, een strak hemd met daarover een geel hesje en kauwgom in z'n mond. En dan ook nog een spiegelende zonnebril met groen/paarse glazen, zo eentje die in Nederland dertig jaar geleden al uit de mode was.

Met een grappig Spaans accent legde hij ons uit dat de parkeergarage vol zat, maar dat hij ons niet weg ging sturen, want hij vond ons wel aardig. Nadat de auto was weggezet tegen de vangrail en we naar buiten liepen, zag ik waarom de beste man zo aardig was: het starttarief van deze parkeergarage is $35 en kost voor ieder uur $8.

Yankee stadion
Het Yankee stadion is groot, heel groot en erg indrukwekkend, bijna kippenvelwaardig. Omdat ik nog niet had gegeten, besloot ik in de rij te gaan staan voor 'garlic fries'. Een portie, net iets groter dan een normale friet bij de McDonalds kostte me bijna $10 en voor een cola was ik $5 kwijt. Dat was dus bijna $15 voor een smerig portie lauwwarme frites met veel te veel knoflook en een beker met ijs waar nog net een paar druppels cola bij konden.

Kevin in Yankee Stadion

Klappen, stampen, zingen en dansen
Toch heb ik een mooie tijd gehad. De wedstrijd zelf, maar ook het entertainment is goed geregeld. Aangezien honkbal best wel een trage sport is, worden er een hoop spelletjes gedaan om vooral de kinderen te vermaken. Commercieel is het dan weer wel: spelletjes worden gesponsord door sportfabrikanten, automerken en zelfs een watermerk! Dat maakten ook de prijzen gigantisch: een skybox voor de volgende wedstrijd, een jaar lang gratis water of een meet-and-greet met het hele Yankees-team.

Ook klinkt er muziek waarvan er wordt verwacht dat je gaat klappen, stampen, zingen en dansen. En de cameramannen in het stadion pikken juist degenen eruit die dat niet doen. Als je dus niet meedoet sta je mooi voor lul, voor bijna 50.000 mensen.

Kevin

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top