Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

WdKA'er wint prijs op 100% Design

Gepubliceerd: 27 May 2011 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op een beurs vol gelikt design en grote namen staan ook de eigenwijze designers van de Willem de Kooning Academie. Zes (ex-)studenten van de opleiding interieur ontwerpen staan dit weekend met hun werk op de (vak)beurs 100% Design in de Van Nelle Ontwerpfabriek. Els Kuijt sleepte de prijs voor de Beste Stand in de wacht.

De lamp Lichtvoeder van Els Kuijt

Els Kuijt ontwierp de winnende WdKA-stand waarin ook het werk van de andere afstuderende studenten te zien is. 'Ik heb iedereen een eigen kamertje gegeven', vertelt ze, ‘Het leuke van onze tentoonstelling is dat je niet alleen het eindresultaat te zien krijgt, maar ook de maquettes en het denkwerk over de producten. Onze ontwerpen zijn niet zo gelikt en perfect als die van de andere designers op beurs. Er zit hier en daar nog wel een krasje, maar we hebben wel stuk voor stuk een origineel en eigenwijs product gemaakt.'

Vakvrouw
Jury-voorzitter Jan Melis is ook coördinator van de WdKA-opleiding interieur ontwerpen. Hij is dol op het werk van Els: 'Ze is een echte een vakvrouw en heeft een interessante visie op wat ze maakt. Die combinatie is zeldzaam. Natuurlijk is er in mijn geval sprake van belangenverstrengeling, maar de jury heeft democratisch besloten dat Els de origineelste en mooiste stand van de beurs heeft gemaakt.'

Inspiratie
Het evenement was donderdag en vrijdag geopend voor vakpubliek. Ontwerpers konden inspiratie opdoen bij collega’s en ontwerpbureaus konden op zoek naar nieuwe designers. Zaterdag was er voor iedere geïnteresseerde de mogelijkheid om de nieuwste Pastoe of lamp van Jacco Maris te bekijken. En men kon een blik werpen op het werk van WdKA'ers: Els Kuijt, Lianne Siebring, Joyce Brouwer, Dennis Vedder, Sanne Zeeman en Danielle Linscheer.

Lichtvoeder
Els ontwierp naast de stand ook een grote staande lamp: de Lichtvoeder (zie foto). Dit ontwerp is geïnspireerd op de wankele trappetjes waar mensen op staan om een peertje in een plafonnière te vervangen. Aan de Lichtvoeder is namelijk al een trap bevestigd.

Else Nugteren

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top