Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wie ben jij dan? Yannick Enting

Gepubliceerd: 28 March 2011 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Wie ben jij dan? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Bij ski cross leg je een soort parcours af met heuvels, bochten, sprongen en ‘golven’ in de sneeuw. En dan breek je weleens wat, zegt Yannick Enting (20 jaar, student MER). ‘Als je niet getraind bent, is het best gevaarlijk.’ Begin dit jaar deed hij als eerste Nederlander mee aan de Winter Universiade in Turkije en eindigde op de vijftiende plaats.

Verslaving…
Eten. Als sporter is voeding heel belangrijk. Ik moet nu zwaarder worden, meer massa krijgen. Dan kun je pasta met kaas eten, of je kunt het lekker maken, met zalm of spinazie.

Tien jaar geleden…
Ik ben tien jaar geleden samen met mijn zusje begonnen met wedstrijdskiën. Vanaf dat moment ging ik niet meer op vakantie, maar trainen en naar wedstrijden. Soms vinden mensen het raar. ‘Ga je nu alweer skiën?’, of: ‘Ga je alweer op vakantie?’ Nee, ik ga trainen. Het is superleuk, maar het is geen vakantie. Je moet vroeg op, veel trainen en ’s avonds ga je uitgeput naar bed.

Als ik baas was van de HR…
Ik zou in ieder geval meer sport aanbieden. Sport is ook voor studenten belangrijk, met al dat overgewicht van tegenwoordig. Het zou mooi zijn als ze het op zijn Amerikaans deden. Dan zit je in een sportteam van school, bijvoorbeeld in het schooltennisteam, en dan kom je in toernooien uit tegen andere scholen.

Voor de spiegel…
Zie ik iemand die erg van sport houdt, het maakt niet uit welke sport. Iemand die veel heeft met snelheid, die gedreven is in alles. Als ik een sport doe, ga ik er helemaal voor.

Over tien jaar…
Als het steeds beter blijft gaan, zou ik wel willen meedoen aan de Olympische Spelen. Hopelijk ben ik dan beter geworden en heb ik er nog net zoveel plezier in als nu.

Olmo Linthorst

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top