Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Aan de slag!

Gepubliceerd: 31 October 2012 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Blogs

Stefan Schouwaert volgt een deel van zijn opleiding ibl (international business languages) in de hoofdstad van Denemarken: Kopenhagen. Hij leert er de stad kennen, maakt veel lol, maar uiteraard moet er ook gestudeerd worden.

De komende twee schoolweken zien er wat anders uit dan normaal: het is Global Camp, wat het semesterproject is. In plaats van college, werk ik met een groep van 5 medestudenten aan een case over een Deens bedrijf dat wil uitbreiden in het buitenland. De dag begint met een kennismaking met mijn groep (de groepen werden pas een uur voor het officiële begin bekend gemaakt). Ik kom terecht in een groep met Denen, niet in een internationale groep zoals ik gehoopt had. Gelukkig klikt het snel met de voor mij nieuwe studenten en later in de week blijkt dat we goed kunnen samenwerken. Halverwege de ochtend verzamelen ruim 200 studenten zich bij een ander gebouw van mijn universiteit voor de presentaties van de bedrijven. We schrijven in voor een klein bedrijfje dat designproducten in Duitsland wil gaan verkopen. We hebben geluk en krijgen onze inschrijving toegewezen.

De rest van de week, en vooral dinsdag en woensdag, zijn behoorlijk intensieve dagen waar we weinig anders doen dan informatie opzoeken voor onze ‘situatieanalyse’. Binnen nauwelijks 48 uur hebben we met z’n allen een flink rapport kunnen maken!

Gidsen
Op woensdag heb ik visite: pa, Marian en Bente komen een paar dagen naar Kopenhagen. Na school ga ik dus als een soort ‘gids’ door het leven. In vier dagen doen we veel leuke dingen: uit eten bij mijn favoriete café, naar het Tivolipark, het beklimmen van één van de hoogste kerktorens van de stad en uiteraard het nodige shoppen in het centrum. We zien en doen dus een hoop en het is vooral erg gezellig. Zaterdagmiddag is het jammer genoeg voorbij. Vanaf het hoge balkon bij het metrostation van Norreport zwaai ik gedag en loop ik op het gemak naar huis, op weg naar een rustige avond.

Filmfestival
Heel veel tijd om even niets te doen heb ik niet want vanaf maandag gaat de projectweek verder. Voor de komende 5 dagen staan het maken van een marketingplan en het verdedigen daarvan op het programma. Daarnaast komt het Copenhagen International Documentary Film Festival eraan, en de tentamens die nu ook snel dichterbij komen, moeten niet vergeten worden. Het was en is erg druk maar ik kan in ieder geval zeggen dat de afgelopen weken erg gezellig waren.

Stefan Schouwaert

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top