Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Beginning of the end of my adventure

Gepubliceerd: 17 December 2012 • Leestijd: 1 minuten en 48 seconden • Blogs

Eva van Breugel studeert cultureel maatschappelijke vorming op de HR maar loopt nu stage op de educatieafdeling van een theaterorganisatie in Londen. Vorige keer was ze de heimwee flink de baas, nu verlangt ze – nu haar stage bijna is afgerond – toch wel weer echt naar huis…

‘De afgelopen weken begon er een gevoel zich te ontwikkelen wat ik zelf niet kon benoemen, totdat ik maandag even in tranen uitbarstte van vermoeidheid, stress (op werk en een huisgenoot die me nogal vaak midden in de nacht wakker maakt) en een gevoel van gemis. Mary, mijn collega vroeg me ‘are you missing home? Are you homesick?’  En ineens dacht ik, oh zo noem je dat. Dat is wat ik voel. Ik heb Sinterklaas gemist, mijn eigen bedje gemist en ik heb alle lieve vrienden en vriendinnen gemist! Ik kan me in dit huis niet zo ontspannen als dat ik dat thuis kan. Ik kan niet wachten volgende week thuis te komen en in mijn bedje te rollen, mijn eigen douche weer in te stappen en kerst te vieren met all my loved ones!

Liefste complimenten
Vandaag kwamen alle kinderen die in ons project ‘Minding the Gap’ zitten, langs om The Arabian Nights te kijken. Een van deze groepen gaf ik ook les op woensdagochtend. Toen ik de kinderen vertelde dat ik er volgende termijn niet meer ben, dat ik dan weer in Nederland ben, begonnen ze me te knuffelen en kreeg ik de liefste complimenten. ‘Miss I realy like you, I really like you as a teacher!’ en ‘Miss I am going to miss you!’

Dit is dus waar ik dit werk voor doe. Dat je werkt met deze jongeren, dat ze zich voor je openen en persoonlijke dingen vertellen en dat we werken z’n allen ergens naartoe werken. En als je weggaat laten zij ook zien wat ik voor hen betekend heb. Dat was even slikken en ik ga hen ook missen. Ik ben zo trots op ze en zal nooit vergeten wat zij mij geleerd hebben! Toen een van de meiden me vertelde over haar vader die in Afghanistan is overleden en hoe zij niet terug kan omdat het te gevaarlijk is, realiseerde ik me dat deze jongeren heel sterk zijn. Ze was zo open naar me, en we begrepen elkaar in het feit dat Engels niet onze moedertaal is en hoe het juist dan extra moeilijk is je gevoel uit te leggen. De achtergrond van deze jongeren is zoveel heftiger en soms onvoorstelbaar. Voor dit meisje hoop ik echt dat ze ooit haar droom verwezenlijkt om naar de universiteit te kunnen en een dokter te worden of ‘a business woman’ zoals ze zelf zei.

Ik ben enorm dankbaar voor de projecten waar ik aan mee heb kunnen werken en de (inspirerende) mensen die ik tot nu toe heb mogen ontmoeten. Nog twee weken stage, so you can say, this is the beginning of the end of my adventure in London!

Eva van Breugel

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top