Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Elsevier: Ede de beste hogeschool, HR in middenmoot

Gepubliceerd: 26 September 2012 • Leestijd: 0 minuten en 59 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Christelijke Hogeschool Ede en de NHTV Breda zijn volgens de nieuwe ranglijst van weekblad Elsevier de beste hogescholen. Van de grote hbo-instellingen is Avans de winnaar.

Deze hogescholen hebben relatief de meeste opleidingen waarover studenten ‘bovengemiddeld tevreden’ zijn. Specifieke vragen over bijvoorbeeld docenten, het onderwijsprogramma, faciliteiten en organisatie, zijn niet meegewogen in de ranglijst.

Gereformeerde Hogeschool
De Christelijke Hogeschool Ede voert de lijst fier aan: daar scoren negen van de tien opleidingen – dus negentig procent – bovengemiddeld. De NHTV Breda en de Gereformeerde Hogeschool volgen met 83 en tachtig procent.

Avans Hogeschool steekt met kop en schouders boven de andere brede hogescholen uit. Bij zeventig procent van de opleidingen zijn studenten bovengemiddeld tevreden. Van het peloton achtervolgers scoren Zuyd Hogeschool (47 procent), Hanzehogeschool (44 procent), Saxion (33 procent), Fontys (32 procent), Stenden en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (beide dertig procent) aanzienlijk minder.

Hogeschool Rotterdam
De Hogeschool van Amsterdam doet het opmerkelijk beter dan vorig jaar. Studenten zijn daar nu bovengemiddeld tevreden over een kwart van de opleidingen tegen twaalf procent vorig jaar. Daarmee passeert Amsterdam de Hogeschool Rotterdam (24 procent), Windesheim (23 procent) en de Haagse Hogeschool (19 procent).

De Hogeschool Utrecht, die vorig jaar hekkensluiter was met elf procent, heeft zich nauwelijks verbeterd. Slechts bij acht van de 67 beoordeelde opleidingen (twaalf procent) zijn studenten bovengemiddeld tevreden. Wel laat Utrecht de door reorganisaties geteisterde Hogeschool Van Hall Larenstein achter zich (acht procent) en ook de Hogeschool Inholland: bij slechts twee van de 68 beoordeelde opleidingen (drie procent) zijn studenten daar bovengemiddeld tevreden.

Nationale Studenten Enquête
Elsevier gebruikt de studentenoordelen uit de jongste Nationale Studenten Enquête van onderzoeksbureau ResearchNed, die jaarlijks onder alle studenten wordt verspreid.

HOP, Hein Cuppen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top