Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
1 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

#Ernestdag: Ode aan Ernest

Gepubliceerd: 14 May 2012 • Leestijd: 1 minuten en 30 seconden • Blogs

Kilian Drewel studeert CDM (communicatie, specialisatie digitale media) op de Hogeschool Rotterdam. Vandaag blogt Kilian voor het laatst.

In de laatste Profielen staat een interview met Ernest van der Kwast. Daar word ik nou echt blij van. Eindelijk goede content in de papieren versie van de Profielen. Was tijd ook.

Nu ben ik een echte fanboy van Ernest. Die gast kan schrijven als een tierelier. Lees zijn dagelijkse columns op NRC maar. Of Mama Tandoori, één groot lolverhaal over zijn moeder wat in de eigenlijke werkelijkheid helemaal niet grappig is (maar heb volgens mij nog nooit zo hard gelachen om een boek). Binnenkort komt Giovanna's navel uit, zijn nieuwe roman. Naar eigen zeggen is het boek minder clownesk dan Mama Tandoori (zie interview). Geen probleem wat mij betreft. Maakt me alleen maar nieuwsgierig.

Columns
Afgelopen september kwam ik erachter dat Ernest ook voor Profielen schrijft. Leuke columns over Rotterdam en Rotterdammers. Fantasierijke omschrijvingen van taxichauffeurs, sumoworstelaars en patatboeren. Mooie gecombineerde zinnen met een vaak wat melancholische ondertoon. Echt kwalitatieve stukjes waar ik zo'n Profielen voor lees.

Het is daarom jammer dat Profielen de verborgen pareltjes van Ernest ergens achteraan propt. Zelfs Ruben van de Meer Jurgen van Raak krijgt een betere plek. Als alle kale mannen met ringbaardjes voortaan voorrang krijgen op literaire superhelden dan wil ik niet meer op deze planeet leven.

Omdat ik niet verwacht dat Profielen er wat aan gaat doen, heb ik zelf al wat bedacht.

#ernestdag
We organiseren een #ernestdag. Het idee is simpel:
Op 31 mei verschijnt het nieuwe boek van Ernest (Giovanna's navel). Bij deze roep ik iedere Profielen-lezer op om die dag te Twitteren ter hommage aan Ernest van der Kwast. De tweet sluit je uiteraard af met #ernestdag.

Degene met de meest originele tweet ontvangt een exemplaar van Giovanna's navel, uiteraard door Profielen geregeld, inclusief een handtekening van de schrijfmeester en alles. Dat lijkt me wel een geschikt goedmakertje van Profielen. Voorwaarden: Je bent student of werkzaam voor de Hogeschool Rotterdam.

Als een stelletje paarse broeken dat kunnen, dan kunnen wij studentjes en docentjes dat ook.

#kony2012 #ernestdag!

Kilian Drewel

Kilian Drewel stopt met bloggen voor Profielen. 'De inspiratie is er min of meer nog wel, maar de zin om te schrijven ontbreekt', berichtte hij de redactie. 'Denk dat ik er klaar mee ben. Het was in ieder geval leuk om te doen!'

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top