Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Falende corpsstudent krijgt contributie terug

Gepubliceerd: 30 August 2012 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) geeft leden die het eerste studiejaar niet halen hun contributie terug. Maar dan moeten ze wel hun best hebben gedaan.

In tijden van dreigende langstudeerboetes en verhoogde studiedruk trekken studentenverenigingen leden met extra studiebegeleiding. De vereniging is er niet alleen meer voor de gezelligheid, maar helpt haar leden ook op tijd een diploma te halen.

Belangrijk
'Wij vinden het belangrijk dat onze leden hun studiepunten halen', legt Commissaris Vereniging van het RSC Rein Speelman uit. 'Wij helpen eerstejaars, maar ze moeten wel actief meewerken', waarschuwt hij. 'Anders krijgen ze hun contributie aan het eind van het jaar niet terug.'

De eerstejaars worden flink achter de broek gezeten. 'Als we weten dat ze de volgende ochtend om negen uur college hebben, zeg ik om elf uur dat het tijd is om te gaan.' Het RSC denkt nog na over een manier om te controleren of de eerstejaars wel echt op college verschijnen. Want, weet Speelman ook: 'Studenten liegen vaak.'

Bijlessen
Uiterlijk halverwege het collegejaar moeten studenten aangeven met welke vakken ze problemen hebben. Ze moeten dan bijlessen volgen. Het RSC hoopt daar groepskorting voor te krijgen bij een bijlesinstituut.

Overigens blijft iedereen die de ontgroening doorkomt wel RSC-lid voor het leven. Wie in Rotterdam aan een nieuwe studie begint, heeft opnieuw recht op begeleiding en eventuele teruggave van de contributie.

Compenseren
Eerstejaars aan de Erasmus Universiteit moeten zestig punten halen, anders mogen ze niet verder met hun opleiding. Overigens kunnen studenten onvoldoendes wel compenseren.

HOP, Petra Vissers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top