Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
14 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Herinschrijvers maken het spannend’

Gepubliceerd: 27 August 2012 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

HR-studenten moeten zich vanaf dit collegejaar vóór 1 september inschrijven. Maar doen ze dat ook?

Met ingang van dit collegejaar moeten studenten zich uiterlijk op 31 augustus hebben ingeschreven en hun collegegeld hebben betaald, of de machtiging hiervoor hebben getekend. Voorheen gold 1 oktober als deadline, maar dat gaf problemen in de dagelijkse onderwijspraktijk. Vanaf de eerste week van september zijn de colleges al begonnen. Studenten die in de loop van september instromen, moeten lesstof inhalen en bij een groot aantal late nieuwkomers moeten extra klassen worden gerealiseerd, lokalen worden ingeroosterd en docenten worden aangenomen. Bovendien lopen late beslissers meer risico op studie-uitval.

Deadline
Om deze problemen te voorkomen geldt nu de deadline van 1 september. Jacqueline Lavooy is manager bij de dienst financiën & studentregistratie. Haar dienst zet op dit moment alle zeilen bij om de inschrijvingen tijdig te verwerken.

‘We zien dat de aanmelders over het algemeen netjes op tijd inschrijven en betalen. Zij beginnen aan hun studie en zijn daarom gemotiveerd om het goed te regelen’, vertelt Lavooy. ‘Het is de groep herinschrijvers die het spannend maakt voor ons. Ondanks onze voorlichting over de deadline heeft twee weken voor de start van het collegejaar grofweg de helft nog niet betaald. Dat is inclusief de langstudeerders. Bovendien moeten de instituten de definitieve bsa’s (bindend studie advies) nog vaststellen. Een deel van de herinschrijvers zal nog voor 1 september afstuderen en een deel zal zich misschien niet opnieuw inschrijven. Daarom kunnen we nu geen betrouwbare cijfers geven, maar vast staat dat een flinke groep studenten het collegegeld nog moet betalen.’

Geen onderwijs
Lavooy wijst er nog maar eens op dat de gevolgen groot zijn als studenten zich te laat inschrijven. ‘Als je je niet hebt betaald, kun je niet deelnemen aan het onderwijs. Het is dus echt belangrijk om voor 1 september je zaakjes te regelen.’

Esmé van der Molen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top