Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Inloopsessies over problemen locaties Wijnhaven

Gepubliceerd: 23 November 2012 • Leestijd: 1 minuten en 44 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De directie van CMI (Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie) organiseert volgende week drie inloopsessies voor studenten. Onderwerp zijn (de klachten over) het ruimtegebrek en de andere problemen op de locaties Wijnhaven 99 en 107.

Profielen schreef vorige week over de problemen die zich vanaf het begin van het studiejaar voordoen. De gebouwen Wijnhaven 99 en 107 blijken te klein, er is onder andere te weinig ruimte voor het maken van groepsopdrachten. Ook zijn er klachten over een tekort aan stopcontacten en netwerkaansluitingen. Verschillende studenten reageerden op het artikel, en in een aantal gevallen ging dat er stevig aan toe. ‘Het gebouw is visieloos ingericht, er is niet nagedacht wie de gebruikers zijn en hoe het gebouw gebruikt gaat worden. Er wordt helemaal geen rekening gehouden met ons als student, en ons als gebruiker van het gebouw. Dit is gewoon kansloos. Ik ben nu tweedejaars. Ik ga eens kijken of ik kan overstappen naar de Haagse Hogeschool’, klaagt bijvoorbeeld cmd-student ‘TheHarbourMan’.

Geen geldbesparing
CMI-directeur Hans Maas erkent de problemen  maar heeft besloten niet direct in te gaan op de reacties onder het  artikel. ‘Ik ga graag direct en in alle openheid met de studenten in gesprek, daarom hebben we de inloopsessies georganiseerd. Hoe concreter we de problemen kennen, hoe beter we ze kunnen aanpakken’, aldus Maas. ‘Wat ik in elk geval wel kan zeggen is dat de verhuizing en het gebrek aan ruimte  niets te maken hebben met het besparen van geld. We zijn verhuisd omdat we met de verschillende opleidingen onder één dak wilden zitten om meer te kunnen samenwerken. Daar moeten we nog veel energie in steken.’

Kerstvakantie
Ondertussen stelt de CMI-directie dat ze de klachten zeer serieus neemt. Zo is er het tekort aan stopcontacten. Maas: ‘Daar gaan we wat aan doen  maar je hebt een vakantie nodig om onder andere allerlei snoeren te verleggen. Dat proberen we liefst al in de kerstvakantie voor elkaar te krijgen.’ Het ruimtegebrek vergt meer tijd. Maar waar Maas er vorige week nog van uitging dat het huren van ruimte in het Wijnhavengebouw tussen de twee locaties pas in september 2013 zou kunnen, sluit hij een snellere oplossing niet uit. ‘Dat gebouw staat nu voor een deel leeg, dus waarom niet…’, aldus de directeur.

De inloopsessies zijn gepland op:
-Maandag 26 november 12.30-13.00 uur in lokaal WN 004.022 – opleidingen communicatie en communicatie digitale media.
-Dinsdag 27 november 12.30-13.00 uur in lokaal WN 003.022 – opleidingen mediatechnologie, informatica en technische informatica.
-Woensdag 28 november 13.15-13.45 uur in lokaal WN 001.023 – opleiding communicatie & multimedia design.

Problemen en oplossingen
Inmiddels heeft de directie de studenten dus uitgenodigd voor een inloopsessie waarbij ook de onderwijsmanagers aanwezig zullen zijn. De directie zal het een en ander vertellen en studenten worden uitgenodigd om  concrete problemen (en wellicht ook oplossingen) te melden.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top