Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Meelopen met huismeester Wijnhaven/Blaak

Gepubliceerd: 30 January 2012 • Leestijd: 1 minuten en 43 seconden • Overig Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Op de Hogeschool Rotterdam werken 42 huismeesters. Zij zorgen ervoor dat de gebouwen van de hogeschool er goed onderhouden en veilig bij staan. Profielen liep een werkdag mee met Robert Wensveen, huismeester op Wijnhaven/Blaak.

09.00 uur
‘Alle verdiepingen lopen hier scheef’, zegt Robert Wensveen terwijl hij een aantal stoelen soepel over een trapje in het monumentenpand heen tilt. De stoelen zijn, samen met drie extra tafels, nodig voor een vergadering. Als hij klaar is met deze klus zit er al tweeënhalf uur werk op voor de huismeester.‘Ik heb ochtenddienst van half zeven tot drie.’ Vroeg op de ochtend legen de huismeesters eerst alle vuilkliko’s, maar er is nog veel meer te doen. Op een groot whiteboard inde huismeesterruimte hangen de ‘interne werkbonnen’ waar alle opdrachten voor vandaag op staan.

10.20 uur
‘We doen regelmatig een rondje door het pand om te kijken of er geen rare dingen zijn’, zegt Robert Wensveen terwijl hij rustig door de gangen loopt. ‘Het blijft een kunstacademie.’ Ondertussen kraakt zijn portofoon en wordt hij opgeroepen om op de tweede etage een student te helpen die problemen heeft met een kluisje. ‘Ik heb betaald, maar hij gaat niet open’, zegt de gestreste studente als Robert Wensveen arriveert. Na het bekijken van de geschiedenis van haar bankpas stuurt hij het meisje door naar iemand anders die haar met het probleem kan helpen.

14.00 uur
Voor de ochtendploeg zit de dag er bijna op als de avondploeg arriveert. ‘Wij dragen de meeste werkzaamheden dan over aan de avondploeg. Dan hebben we het meteen een stuk rustiger’, vertelt Robert Wensveen terwijl hij richting de balie loopt. Daar haalt hij een elektrische schroeven draaier om vervolgens een deur te repareren. Zijn collega’s van de avondploeg zijn bezig met twee gesneuvelde ruiten en graffiti op een toilet.

14.30 uur
Opnieuw wordt Robert Wensveen opgeroepen via de portofoon. Meteen is duidelijk dat er iets niet goed gaat bij de keramiek werkplaats. Al ver buiten de werkplaats is een sterke geur te ruiken. ‘Deze lucht is niet goed’, zegt Robert Wensveen terwijl hij rondkijkt op de werkplaats. Op alle deuren zijn gebods- en waarschuwingsstickers geplakt; het dragen van een mondkapje of masker is verplicht en zwangere vrouwen mogen beslist niet naar binnen. Ook via stickers op de kasten wordt nog eens benadrukt dat hier met gevaarlijk materiaal gewerkt wordt. Studenten zijn er in ieder geval niet meer, zij moesten het werk neerleggen. Volgens de technische dienst is niet alleen de ventilator, maar ook de motoren de kast waarin deze te vinden is kapot; aangetast door de dampen uit de werkplaats. Voor Robert Wensveen zit zijn taak er echter op, het is nu aan de monteur en de technische dienst om de zaak verder af te handelen.

Melissa Smink

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top