Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Omgekeerde rollen

Gepubliceerd: 21 December 2012 • Leestijd: 1 minuten en 36 seconden • Blogs

Stefan Schouwaert volgde een deel van zijn opleiding ibl (international business languages) in Kopenhagen. Inmiddels is-ie weer terug. Om reisleider te spelen…

Stefan-Schouwaert-DenemarkenDonderdagochtend, 6.45 uur. Voor de laatste keer (voorlopig) gaat mijn wekker vroeg af. Ik kan zeggen dat dit de laatste fatsoenlijke collegedag in Kopenhagen is. Voor dit kalenderjaar dan want in  januari heb ik nog een verdediging, maar omdat dat maar 30 minuten duurt, kan je nauwelijks van een fatsoenlijke dagvulling spreken.

Bijgespijkerd
Voor vandaag staat er een behoorlijk pittig tentamen op het programma: managerial economics. Gelukkig gaat alles goed, met dank aan mijn Duitse huisgenoot David die mij in de afgelopen dagen flink heeft bijgespijkerd. Tegen 12 uur ’s middags sta ik buiten. Het is vakantie!

Mijn beurt
Een paar dagen later, op zondagmiddag, sta ik op het vliegveld van Kopenhagen. Niet alleen want een Deense klasgenoot van mij zal voor een paar dagen mee naar Nederland gaan. Nadat zij mij in de afgelopen vier maanden veel van Kopenhagen heeft laten zien en veel over de Denen heeft verteld, is het nu mijn beurt om hetzelfde te doen maar dan in Nederland. Na een korte vlucht van nauwelijks een uur sta ik weer met beide benen op de, no surprise, natte Nederlandse bodem. Het is een goed gevoel om weer terug te zijn: op een gegeven moment ga je je eigen leefomgeving en alle mensen daarin toch wel eens missen, zeker als je het gevoel hebt dat je je buitenlandperiode min of meer hebt afgesloten.

Bouwvakkers
De volgende vier dagen zijn slopend, maar ontzettend leuk. De week begint dicht bij huis: de Rotterdamse haven, inclusief de Tweede Maasvlakte. Ook voor mij is het de eerste keer dat ik over dit nieuwste stukje Nederland rij. We vervolgen onze weg langs de raffinaderijen in de Botlek om een dag later Rotterdam in te trekken. Ook daar is niet alleen voor mijn Deense klasgenoot, maar ook voor mij een hoop nieuws te zien want de bouwvakkers op de Wilhelminapier en bij het CS hebben niet stilgezeten.

Amsterdamse Jordaan
De week eindigt in de Amsterdamse Jordaan, en ondanks dat ik al mijn hele leven onder de rook van Rotterdam woon kan ik het niet laten om te zeggen dat de Jordaan toch wel een hele leuke buurt is. In vier dagen hebben we veel gezien en gedaan, en mijn klasgenoot stapt ’s avonds dan ook een leuke ervaring rijker in het vliegtuig terug naar Kopenhagen. Ik rij terug naar het vertrouwde stekkie in Oostvoorne. De kerstvakantie is begonnen!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar allemaal!

Stefan Schouwaert

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top