Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Op die PowerPlatform-manifestatie…

Gepubliceerd: 23 November 2012 • Leestijd: 1 minuten en 16 seconden • Wat doe jij nou? Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Even bijpraten, een activiteit bezoeken of bezig met een project. Profielen loopt door de locaties van de HR en vraagt wat studenten en docenten aan het doen zijn.

Het is druk in de hal van locatie Kralingse Zoom, héél druk zelfs. Vandaag organiseert het PowerPlatform van de HR, dat zich inzet voor studenten met een beperking, de manifestatie ‘Het Werkt!’ voor eerstejaars studenten van de lerarenopleidingen. Juist deze studenten krijgen later in de klas te maken met leerlingen met een functiebeperking. Groepen studenten staan rond standjes in de hal, pen en papier in de handen geklemd. Miryea (21) is één van hen, ze studeert lerarenopleiding maatschappijleer.

Wat doe je hier?
‘Deze manifestatie bezoeken is een verplicht onderdeel vandaag. Eigenlijk is vrijdag onze vrije dag, maar dat zit er vandaag even niet in.’

Is iedereen dan wel een beetje gemotiveerd als je eigenlijk thuis had kunnen zitten?
‘Mwa. Mijn klasgenoot viel net in de collegezaal in slaap. Een paar zijn er niet komen opdagen, maar die moeten dan een vervangende opdracht maken. Ik vind het zelf heel interessant. Vooral het college. Daar hadden we verschillende sprekers die vertelden dat ze het ondanks hun beperking ver geschopt hebben. Dat was heel inspirerend. Zo was er een vrouw die vertelde dat ze op haar zestiende te horen kreeg dat ze MS had. Maar ze heeft wel een flinke carrière gemaakt. Dat is mooi om te horen.’

Jullie hebben allemaal een stempelkaart, wat is dat?
‘Het programma van vandaag bestaat uit twee onderdelen: je krijgt college en je moet langs alle kraampjes om te luisteren wat de mensen daar te zeggen hebben. Bij elk kraampje waar je bent geweest krijg je een stempel en als je kaart vol is krijgen we een certificaat, het bewijs dat we hier geweest zijn. Ik heb er nu drie. Zo waren we net bij een kraampje waar een vrouw vertelde dat ze ondanks haar beperking een bedrijf heeft opgestart voor brownies. En die mochten we ook proeven. Dat was verre van vervelend.’

Alice Boothby

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top