Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Opkomst verkiezingen cmr weer ietsje hoger

Gepubliceerd: 20 December 2012 • Leestijd: 0 minuten en 49 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De opkomst van studenten bij de verkiezingen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr) is nog steeds niet hoog maar met 3,15 procent (992 van de 31.449 studenten) weer iets hoger dan de 2,8 procent van een jaar geleden.

Op locatie Museumpark is de opkomst dit keer, met 3,43 procent, het hoogst. Bij de verkiezingen onder de medewerkers brengt een groter percentage zijn stem uit. Op locatie Wijnhaven/Blaak is dat bijvoorbeeld ruim 38 procent.

Twee studenten mogen door
De nieuwe studentengeleding telt twee studenten die nu al cmr-lid zijn. Het gaat om Barbara Struijk (ruimtelijke ordening en planologie, 76 stemmen) en Yentl van Heest (maatschappelijk werk en dienstverlening, 63 stemmen). Verkozen zijn verder Rutger Veger (logistiek en technische vervoerskunde), Arthur Maijer (vastgoed en makelaardij), Recep Yörük (pedagogiek), Oktay Basol (lerarenopleiding maatschappijleer), Zelcuk Durak (informatica), Joost Bakker (trademanagement gericht op Azië), Christina Cathalina (international business & management studies) en Amber van der Zouwen (sportmarketing & management).

Zeven ‘zittenblijvers’
Bij het personeel is in de cmr eigenlijk alleen Ayman van Bregt (locatie Wijnhaven/Blaak) een nieuw gezicht. Eduard Leijten (Museumpark) zat eerder in de raad en keert weer terug, Petra van Gelderen (namens de diensten) was tot een aantal jaar geleden ambtelijk secretaris van de cmr. ‘Zittenblijvers’ zijn Egbert Tonkens, Pauline Schoneveld, Ghisla Hermens, Fons van Maldeghem, Remco Broman, Anneke Kistemaker en Sjoerd van Vliet. De laatste twee zijn automatisch gekozen omdat zij op de locatie Kralingse Zoom de enige twee kandidaten waren.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top