Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Project Press Road

Gepubliceerd: 29 October 2012 • Leestijd: 1 minuten en 56 seconden • Blogs

Eva van Breugel studeert cultureel maatschappelijke vorming (cmv) in Rotterdam, maar zit nu in Londen. Ze loopt stage op de educatieafdeling van een theaterorganisatie, en bezocht deze week een project waar ze wel vaker wil werken…

Op stage gaat alles gewoon door. Wel merk ik dat ik ervoor moet zorgen dat ik goed aangeef waar ik behoefte aan heb en wat ik nog voor school moet halen, omdat ik een beetje achterloop. Dus dat is een opgave voor de komende week. Maandagavond yoga, dinsdag stage en ‘s avonds gegeten met Carmen bij Yalla Yalla. Dat was echt heerlijk en enorm gezellig, samen lekker kunnen kletsen over het Nederlander-zijn in Londen en eigenlijk over alles!

‘Miss, I’m not feeling well’
De dag daarna was het weer tijd voor stage en ben ik voor het eerst meegegaan naar een project van ons genaamd ‘Press Road’. Oh my Godness. This project touched me reallllly deep. Er was een moment die avond dat me echt raakte. Er was een meisje dat voor het eerst kwam, een jaar of 6 of 7 en wat aan de forse kant. Ze deed heel enthousiast mee met alle spelletjes en bewoog zich vrij door de ruimte, zo mooi om te zien, totdat ze naar me toe kwam en zei: ‘Miss, I think I am not feeling well, Miss, feel my forehead, it’s all hot. I think it’s not ok.’ Dus ik raakte haar voorhoofd aan dat wat klammig aanvoelde, maar het meisje was gewoon warm geworden door het spelen en bewegen en de wellicht door de wat warmere ruimte. Dus ik stelde haar gerust: ‘It’s okay sweety, that’s what happens if you play around, it is totally fine!’ Dus ze ging daarna vrolijk door met spelen en kwam later naar me toe ‘Miss I want to come next week again, I like it here. I am going to tell my Mum I want to come next week.‘ Seriously, it was so sweet.

‘Guns and fights’
In dit project wordt er gewerkt met kinderen uit de omgeving van Press Road. Het project zelf vindt plaats in een ruimte in een flat met allemaal sociale woningen, dus veel kinderen uit de flat doen ook mee. Het is heel bijzonder om te zien, want je ziet dat de kinderen gewoon leren door te spelen, en door met je in gesprek te zijn. Het is ook wel echt een heftig project, een andere jongen van een jaar of 11 begon tegen me over zijn vriend die een fles whisky dronk en er niet ziek van werd. Ook zijn er verhalen over ‘guns and fights’. Heftig, maar in mijn ogen echt een van de meest waardevolle projecten, voornamelijk ook omdat we daar naartoe gaan, dus wij komen in hun omgeving en zijn daar voor hen.

Aan het eind van de avond ging ik naar huis met Mary en gaf aan dat als ik hier aan mee zou kunnen werken, ik dat echt heeeel gaaf zou vinden. Volgens Mary moest dat te regelen zijn, dus dat zou echt heel tof en uitdagend zijn. I will keep you guys updated!

Eva van Breugel

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top