Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenvereniging Satis wil HR veroveren

Gepubliceerd: 26 March 2012 • Leestijd: 1 minuten en 23 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De gloriedagen van de HR-studentenverenigingen Augustijn en Thonis liggen alweer een tijd achter ons. Een kleine groep ambitieuze studenten wil het vacuüm vullen en richtte Satis op. In april bestaat de studentenvereniging een jaar.

Weinig eerstejaars zullen zo brutaal zijn om eigenhandig een studentenvereniging op te richten bij de Kamer van Koophandel. Student technische informatica Alex Scherphof deed het in april 2011 en meldde de directie van CMI (communicatie, multimedia en informatietechnologie) daarna: ‘Jullie zijn een vereniging rijker.’ Alex en zijn medebestuursleden kregen een treurige bezemkast in de uithoek van Academieplein toegewezen als ‘verenigingskamer’. De facilitaire dienst kreeg na verloop van tijd medelijden met de jongens en hielp ze om het kamertje op te knappen en uit te breiden.

Satis telt op dit moment dertig studenten, maar het ontbreekt de vereniging niet aan ambitie. Het veelkoppige bestuur (een externe pr-manager, een interne pr-manager, een communicatiemanager,een secretaris, een penningmeester, een feestcommissiemanager en een excursiemanager) probeert uit alle macht studenten op en buiten Academieplein te overtuigen van het nut en de lol van hun vereniging. Satis is inmiddels uit de – opgeknapte – bezemkast gegroeid en heeft een ruimere kamer mét biljart toebedeeld gekregen.

Satis is vast van plan om het goede voorbeeld te geven. Geen blote dames aan de muur, geen wilde ontgroeningen en het meubilair wordt niet gesloopt. Satis biedt studieondersteuning en wil in de toekomst korting op boeken faciliteren. Maar er valt ook lol te beleven. Er zijn maandelijkse pokeravonden en sinds februari is er in de soos onderin het gebouw elke donderdag een borrel (‘Bier één euro!’). Daarnaast kunnen studenten ook terecht voor bijlessen en heeft Satis de organisatie van de verplichte tweedejaars excursie van CMI op zich genomen. Alex: ‘En we hebben ook al een commerciële sponsor, detacheringsbureau KP&T.’

Alex heeft er alle vertrouwen in dat Satis het komende jaar op de hele hogeschool meer bekendheid zal krijgen. Hij steekt in ieder geval al zijn tijd in de vereniging. Er zijn wilde plannen genoeg: Satis wil afdelingen op alle locaties van de HR, een eigen introkamp en sponsordeals met grote bedrijven (‘Er zijn contacten,maar er is nog niks zeker’). Aan de inzet van de bestuursleden zal het niet liggen.

www.sv-satis.nl

Sabine Schipper

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top