Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studiepunten slc flexibel ingezet

Gepubliceerd: 24 January 2012 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Met ingang van het volgend collegejaar wordt het studieloopbaancoachingsbeleid aangepast. Drie studiepunten per jaar worden twee tot vier studiepunten in jaar 1 en 2 en één tot drie studiepunt(en) in jaar 3 en 4.

Het college van bestuur (cvb) heeft hiertoe besloten na een rondgang langs alle instituten waar zij sprak met studenten, docenten en management. Docenten gaven daarin aan dat studieloopbaancoaching (slc) qua studiepunten (3) te rijk is bedeeld en te pluriform wordt ingevuld.

Recht op vier gesprekken
Studenten hebben recht op minimaal vier, maximaal tien slc-gesprekken, waarvan het startgesprek er één is. 'Die vier gesprekken worden niet altijd gehaald en die tien gesprekken al helemaal niet', vertelt bestuursvoorzitter Jasper Tuijtel desgevraagd. 'Gevolg daarvan was dat de studiepunten die voor slc zouden moeten worden ingezet regelmatig een andere invulling kregen. Vandaar dat wij nu kiezen voor meer speelruimte. Aandacht voor het individu en voor studievoortgang blijft in het basispakket, dat is het hart van alle maatregelen die het studiesucces van studenten moeten bevorderen. Maar daarboven wordt het nu mogelijk om binnen slc ondersteunend onderwijs te geven of speciale trajecten aan te bieden die zwakke punten van studenten moeten wegwerken. Met andere woorden studieloopbaancoaches kunnen meer maatwerk gaan leveren zodat slc meer recht doet aan het aantal studiepunten.

Tien gesprekken mogelijk
'Overigens blijft het mogelijk om tot tien individuele gesprekken met een student te voeren als dat noodzakelijk is. Het cvb stelt hier nog steeds geld voor beschikbaar. Dat geld wordt echter pas uitgekeerd als in Osiris is aangetoond dat die gesprekken ook daadwerkelijk zijn gevoerd.'

Dorine van Namen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top