Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Teleurstelling bij team Phidippides

Gepubliceerd: 21 May 2012 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De deelname van het HR-team aan de Shell Eco-marathon afgelopen weekend in Rotterdam is op een teleurstelling uitgedraaid.

Bij deze jaarlijkse competitie gaat het niet om de snelheid van zelfgebouwde voertuigen, maar om de duurzaamheid. De winnaar is het team dat het meeste aantal kilometers weet te rijden op één liter brandstof. De twee voertuigen van team Phidippides, de Triga en de Quadriga, moesten vroegtijdig de strijd staken en haalden de finish niet. ‘De resultaten zijn uitermate teleurstellend. We hebben er hard voor gewerkt, dit hadden we niet verwacht’, zegt teamlid Rudolph van Veen.

Testritten
Vorig jaar had het team nog de beste prestatie neergezet van de Benelux. Toen reed de Triga 1637 kilometer op 1 liter brandstof. Dit weekend kwam Phidippides niet in de buurt van de doelstelling om 1 op 1200 te rijden. Halverwege de rit gaf de motorcontrole het op. ‘We hebben te weinig tijd gehad om testritten te rijden op het echte parcours’, denkt Rudolph. ‘We hebben wel vaak getest, maar onvoldoende mogelijkheid gehad om te testen op het lastige parcours rond Ahoy. Dat heeft ons opgebroken.’

Kort dag
Een dag voor het evenement gaf Rudolph nog aan het lastige parcours als een uitdaging te zien, nu was hij minder positief. ‘Achteraf kun je concluderen dat het parcours een te grote verandering is ten opzichte van vorig jaar toen de Shell Eco-marathon plaatsvond op het racecircuit van Lausitz in Duitsland. Alle teams hebben pas eind december specifieke informatie over het nieuwe parcours gekregen. Het was te kort dag om daarop in te spelen bij het ontwikkelen en verbeteren van de voertuigen.’

Aan de Shell Eco-marathon deden ruim drieduizend studenten uit 25 verschillende landen mee. Op het evenement kwamen 40.000 bezoekers af. De beste prestatie werd neergezet door een studententeam uit Frankrijk. Zij reden 2833 kilometer op één liter brandstof.

Pim Bijl

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top