Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Tijdelijke vervangers voor stakende schoonmakers

Gepubliceerd: 26 January 2012 • Leestijd: 0 minuten en 42 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Rotterdam mag voor het werk van stakende schoonmakers tijdelijk niet-stakende schoonmakers inhuren. Dit zijn de actievoerende schoonmakers en FNV Bondgenoten met de HR overeengekomen.

Dit breken van de staking is normaal gesproken wettelijk gezien niet mogelijk maar de hogeschool heeft ontheffing gekregen vanwege 'gezondheidsklachten van studenten waardoor zij geen onderwijs meer konden volgen'. Om hoeveel studenten het gaat, weet Carmen Mo-Ajok, woordvoerster van de HR, desgevraagd niet. 'Er is een aantal klachten geweest van studenten en ook via docenten. Het gaat met name om studenten met astmatische aandoeningen. Door stofophoping beginnen zij last te krijgen.'

Onderwijsruimten
Om die reden zullen de tijdelijke schoonmakers (die worden ingehuurd via Gom, het schoonmaakbedrijf waar de HR al zaken mee doet) alleen werkzaamheden verrichten in openbare ruimten en onderwijsruimten die door studenten gebruikt worden.
Anneli van der Reijden, directeur facilitaire dienst van HR, zegt begrip te hebben voor de stakingseisen van de schoonmakers die staken voor betere werkomstandigheden.

Kwaliteitstandaard
Al eerder ondertekende Van der Reijden namens de hogeschool de 'Code Verantwoordelijk Marktgedrag in de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche'. Daarnaast heeft de HR toegezegd te onderzoeken hoe de nu door FNV Bondgenoten opgestelde kwaliteitsstandaard geïmplementeerd kan worden in het huidige schoonmaakcontract.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top