Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
13 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Begeleidingskunde verbetert maar moet nog beter

Gepubliceerd: 4 October 2013 • Leestijd: 0 minuten en 43 seconden • Nieuws

De master begeleidingskunde van de Transfergroep van de Hogeschool Rotterdam is na een negatieve visitatie van vorig jaar alsnog geaccrediteerd. Maar helemaal tevreden is de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) niet.

Sommige afstudeeronderzoeken van studenten begeleidingskunde kregen te makkelijk een voldoende, stelde de accreditatiecommissie van de NVAO vorig jaar. De commissie wist ook de reden: Het afstudeeronderzoek is net als de rest van de opleiding erg ambitieus opgezet, waardoor het afstuderen veel meer tijd kost dan het aantal studiepunten dat ervoor staat. ‘Daardoor komen de studenten niet toe aan de laatste fase van hun onderzoek, de implementatie. Onder andere hierdoor zijn veel theses zwak.’ En bij sommige afstudeerwerken is de ‘tentoongespreide taalvaardigheid ontoereikend’. Het eindoordeel over de opleiding was dan ook negatief.

Verwachting
De opleiding werkte aan verbeteringen die vruchten beginnen af te werpen maar nog niet voldoende, blijkt uit het oordeel van de NVAO van afgelopen maand. ‘De verwachting is dat het niveau van het afstudeeronderzoek gaat stijgen wanneer de studenten die het nieuwe curriculum hebben doorlopen afstuderen’, aldus de NVAO.

Begeleidingskunde is dus geaccrediteerd maar moet begin 2015 opnieuw de verbeterde kwaliteit van de afstudeeronderzoeken aan de NVAO laten zien. Docenten moeten om die reden aandacht besteden aan taalvaardigheid, onderzoeksvaardigheden en rapportagevaardigheden van studenten.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top