Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

All good things come to an end

Gepubliceerd: 23 December 2013 • Leestijd: 1 minuten en 56 seconden • Blogs

Dit is alweer mijn laatste reisverslag vanuit Vic, Barcelona. Deze week heb ik mijn laatste tentamens en presentaties gehad.

Ook heb ik een radiodebat mogen doen voor het vak Current Affairs, wat best wel leuk en spannend was. Mijn groepje had namelijk een interview met een bandlid van een van de bekendste Catalaanse bands, Els Cattares. Moet nog eventjes op de foto’s hiervan wachten! Wel kun je de radiostudio zien waar ik te gast was. Verder heb ik al mijn vakken met ongeveer een 8 of 9 afgesloten, een geslaagde studie-uitwisseling dus.

Vechten
Afgelopen maandag heb ik voor het laatst Engelse les gegeven aan de twee jongetjes. Ook al waren ze vaak super druk, aan het vechten of totaal niet aan het luisteren, ik zal ze toch wel een beetje gaan missen.

Gisteren was het Erasmus Goodbye Diner, vanuit school geregeld. Iedereen nam een typisch gerecht of hapje mee vanuit zijn land. Maar aangezien er tientallen Nederlanders zijn, stamppot niet mijn favoriet is en ik meerdere appeltaarten verwacht had, ging ik voor mijn Indische roots en dus voor de pisang goreng. Met de nodige probleempjes (verkeerde bananen, te dun beslag, te dik beslag, meel op, te harde bananen, olie die niet goed meewerkte) waren de gebakken bananen toch nog op tijd klaar. Tijdens dit diner hebben we ook nog de Catalaanse traditie uitgevoerd: Caca Tio (wat letterlijk ‘Uncle Shit’ betekent). Dit is eigenlijk voor kleine kinderen. Een soort boomstam is de Caca Tio. Onder een kleed liggen allerlei cadeautjes. Met stokken wordt er tegen de Caca Tio getikt en tegelijkertijd een liedje gezongen. Uiteindelijk ‘poept’ de boomstam de cadeautjes uit.

Nieuwe mama
Mijn huisgenoten zijn al weg, dus ik zit in een leeg, kaal en stil huis. Helemaal alleen. Bubbles en Sergio zijn namelijk ook weg. Ze hebben een nieuwe mama, een Catalaans klasgenootje van wie de vis toevallig vorige week was doodgegaan. Ook de visjes zal ik een poco missen.

Ook zal ik mijn Catalaanse klasgenootjes en het hele Erasmus-gevoel gaan missen! Iedereen woont nu op maximaal vijf minuten afstand. Zelfs aan het 24/7 Nederlands praten zal ik weer moeten wennen. Vóór kerst ga ik weer naar Nederland en gelukkig ga ik tegelijkertijd weg met Nadia, Melody, Alysia, Jordan en Cara, dus ons groepje blijft nog eventjes samen :-).

Broodje Kroket
Zoals ik al zei: all good things come to an end. Maar ik kijk er ook heel erg naar uit om weer terug te gaan: gezellig met mijn familie en vrienden, kerst, Nederlandse punctualiteit, water uit de kraan, geen heuvels, een gezellige woonkamer, de kerstboom, winkels zonder siësta, normaal brood, normale rijst, pittig Indisch eten, andijvie, mijn kledingkast, niet meer het Catalaanse onafhankelijkheidspraatje, auto’s die stoppen voor zebrapaden en… een broodje kroket. En natuurlijk mucho más!

Verder iedereen bedankt voor het lezen van mijn blogs!
Muchos besos y hasta pronto!

Joëlle

Joëlle studeert communicatie in Rotterdam, maar het afgelopen half jaar even niet. Via het Erasmusprogramma volgde ze een aantal vakken in Vic (bij Barcelona).

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top