Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Carrière in vastgoed, ondanks crisis

Gepubliceerd: 19 September 2013 • Leestijd: 3 minuten en 27 seconden • Interview Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Ze heeft een auto, telefoon en laptop van de zaak en werkt meer dan een fulltime werkweek. Desiree Wolters (24) is een van de gelukkige afgestudeerden vastgoed en makelaardij die aansluitend op haar studie aan het werk kon.

Desiree Wolters vastgoed Bij JonesLangLaSalle om precies te zijn, een van de grootste vastgoedbedrijven ter wereld.

‘Ik heb veel geluk gehad’, vindt Desiree Wolters. Geluk, omdat ze via een vriend van een vriend het telefoonnummer kreeg van de directeur van JonesLangLasalle in Utrecht en ze via die ingang aan een stageplek kwam bij de internationale vastgoedgigant.

‘Toen ik dat nummer ’s middags belde, kreeg ik een verbaasde maar enthousiaste directeur aan de lijn. Normaal gesproken werd hij nooit direct gebeld met een stageverzoek, maar hij wilde me een kans geven. De volgende ochtend moest ik mijn visie op de vastgoedcrisis geven en mijn idee over de kansen van het bedrijf. Na die nacht tot  vier uur te hebben doorgehaald, was mijn mailtje de volgende ochtend het eerste in zijn inbox. ik mocht op gesprek komen en vervolgens stage lopen. Toen  hier per juni een vacature vrijkwam, heb ik snel mijn  scriptie afgemaakt en sindsdien houd ik me bezig met de verhuur van kantoren in Utrecht.’

Kantoorpanden
Wolters ontwikkelde haar interesse voor vastgoed toen ze op de middelbare school zat.‘95 procent van de dag heb je een dak boven je hoofd. is het niet op je werk, dan wel thuis. Maar omdat ik van  het gymnasium kwam, wilden mijn ouders liever dat ik naar de universiteit ging. ik probeerde de studies bedrijfskunde en economie, maar de universiteit was toch niet praktisch genoeg voor mij. Als ik op de Maasboulevard liep en de skyline van Rotterdam zag, vond ik dat zo vet. ik zag me al als makelaar door zo’n pand lopen. Niet snel daarna heb ik me op de hogeschool ingeschreven voor vastgoed en makelaardij.’

Altijd en overal bereikbaar
‘Toen ik hier binnenkwam, begon ik eigenlijk vanaf nul. Op de hogeschool leer je de basis, maar op kantoor leer je het vak pas echt. ik heb wel veel gehad aan de rechtenvakken. iedere zin die ik typ of sms is in principe een juridisch document. in het begin werd alles wat ik verstuurde dubbel gecheckt. Ook heb ik op school goed leren samenwerken. ik ben dan wel iedere dag bezig met stenen, uiteindelijk werk je toch met mensen. Het vele samenwerken was soms ook in mijn nadeel. Door het groepswerk kon ik nooit helemaal laten zien wat ik kon. Die uitdaging heb ik op school wel gemist.

‘Het is lekker om na al die jaren studie nu echt aan de slag te zijn. Een typische werkdag heb ik niet. Ik ben altijd voor half negen op kantoor. Dan begin ik met het verwerken van mijn mail. Vervolgens heb ik tegen het eind van de ochtend vaak een bezichtiging. De middag is ook altijd goed gevuld.  Zo had ik net een conference call met een belegger uit Londen en aan het eind van de middag volgt een onderhandeling over een huurvoorstel van een kantoorpand. Al met al maak ik meer dan een fulltime werkweek. iedere avond ben ik nog wel even met mijn werk bezig en één ochtend in het weekend zit ik aan het beantwoorden van mailtjes. Natuurlijk zijn de auto, laptop en telefoon van de zaak hartstikke leuk, maar ik moet wel altijd bereikbaar zijn en overal kunnen werken. Je bent hier nooit klaar en je moet je blijven bewijzen.’

Geen boeman voor crisis
‘op het werk zagen we de vastgoedcrisis al aankomen. Ons hoofdkantoor staat in de VS en daar was de bubbel al eerder gebarsten. Door de crisis kwamen panden leeg te staan en zijn ze minder waard geworden, waardoor ik harder moet werken voor minder geld. Maar als je in deze moeilijke tijd  een deal kan sluiten, doe je het straks als de markt  aantrekt met twee vingers in je neus. in de goede tijd is er te veel gebouwd en daar heeft iedereen op meegelift. Er is niet één boeman aan te wijzen  of één enkele oplossing.

‘Over tien jaar hoop ik in het buitenland te werken. Vooral in India of Brazilië, daar wordt nog zoveel gebouwd. Maar om die stap te maken, moet ik eerst nog veel leren over vastgoed. Dat zou ik  beginnende vastgoedstudenten willen meegeven:  kies je stage goed uit, doe je best en laat zien dat je hard werkt.’

Geleerd op de HR: samenwerken en juridische vakken  
Gemist op de HR: uitdaging in groepsopdrachten    

CV
2012-heden      vastgoedadviseur JonesLangLaSalle
2012                    stage bij JonesLangLaSalle|
2009-2012        studie vastgoed en makelaardij
2008-2009       studie economie Erasmus Universiteit Rotterdam
2007-2008       studie bedrijfskunde Erasmus Universiteit Rotterdam

JonesLangLasalle is een Brits-Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in commercieel vastgoed. Het bedrijf telt meer dan 47.000 werknemers en is actief in meer dan zestig landen. JonesLangLasalle heeft enkele bijzondere panden in zijn beheer, waaronder de Taipei 101 in Taiwan.

Jonathan van Noord
Foto: Wendy van Aal

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top