Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Collegelid Van Drielen gaat hogeschool verlaten

Gepubliceerd: 20 December 2013 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Gerard van Drielen (nog net 59), lid van het college van bestuur, gaat de hogeschool verlaten. ‘Blij, maar ook met weemoed.’ Hij wordt bestuursvoorzitter van SCO Haaglanden.

Gerard_van_Drielen_mei_2011Na zeventien jaar lid te zijn geweest van het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam vertrekt Gerard van Drielen per 1 april 2014 om bestuursvoorzitter te worden bij SCO Haaglanden, een koepel van 38 christelijke basisscholen, 20 peuterspeelzalen en een praktijkschool in Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk.

Gefeliciteerd. Waarom heb je besloten de hogeschool te gaan verlaten?
‘Ik werk lang bij de HR. Ik ben al zeventien jaar, met veel plezier, lid van het college van bestuur. De tijd is voorbijgevlogen, zo snel dat ik zelf eigenlijk verrast was dat het al zeventien jaar is. Ik heb altijd ook nog ergens anders een bijdrage aan het onderwijs willen leveren en als ik veel langer wacht, gebeurt het niet meer. Ik word deze maand zestig en kan me nog zeven jaar inzetten. Ik ga dat doen in Den Haag, een stad met net zoveel grootstedelijke problemen als Rotterdam. Een goed fundament leggen voor de kinderen van die stad, daar heb ik ontzettend veel zin in.’

Met de komst van bestuursvoorzitter Ron Bormans (vorig jaar) is de hogeschool een andere weg ingeslagen. Heeft je vertrek daarmee te maken?
‘Nee, absoluut niet. We hebben gezamenlijk gewerkt aan die nieuwe lijn en daarin een aantal dingen meegenomen die Jan (Roelof, ook collegelid, red.) en ik vooraf ook al belangrijk vonden. Dat beleid staat nu en er is veel waardering voor, zodat het ook inhoudelijk een goed moment is om het stokje aan iemand anders over te geven.’

Hoe wordt je opvolging geregeld?
‘Dat is nog niet bekend. De raad van toezicht gaat zich daar in januari over buigen.’

Het nieuws van je vertrek is vandaag bekend geworden. Hoe zijn de reacties?
‘De meesten zijn verrast, vinden het jammer, maar begrijpen ook mijn motieven om te vertrekken. Vandaag voelt het ook voor mezelf “echt”. Ik heb veel zin in die mooie baan in Den Haag, maar een beetje weemoedig ben ik wel. Door de hele hogeschool heen heb ik plezierige relaties. De sfeer is zakelijk maar collegiaal en dat heb ik altijd fijn gevonden. Ik ga de Hogeschool Rotterdam zeker missen.’

Dorine van Namen

 

Esmé van der Molen | Profielen

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top