Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Goed nieuws voor Hogeschool Inholland

Gepubliceerd: 28 November 2013 • Leestijd: 1 minuten en 21 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De Hogeschool Inholland kan opgelucht ademhalen. De opleidingen commerciële economie en media- en entertainmentmanagement zijn weer goedgekeurd, liet onderwijsminister Bussemaker zojuist aan de Tweede Kamer weten.

Inholland logoDe twee opleidingen leveren weer hbo-waardige studenten af, concludeert de NVAO. Het eindniveau is volgens de onderwijskeurmeester opnieuw ‘geborgd’ en ‘aantoonbaar aan de maat’. Minister Bussemaker heeft op basis van de herkeuring besloten dat de twee opleidingen mogen voortbestaan. Was het oordeel negatief geweest, dan hadden ze hun deuren moeten sluiten.

Vinger aan de pols
De keurmeester houdt nog wel een vinger aan de pols. De NVAO heeft met de hogeschool afgesproken dat een onafhankelijk panel over drie jaar komt checken of Inholland het bevochten eindniveau kan vasthouden. Ook zal dan worden gekeken of de twee opleidingen de problemen hebben opgelost met studenten die het amper lukt om af te studeren.

Er is een groep die tussen wal en schip valt, werd eerder al bekend. Die studenten hebben matig onderwijs gehad, maar moeten nu wel een afstudeerscriptie schrijven die aan de verhoogde eisen voldoet. ‘Gezien de stappen die Inholland de afgelopen jaren heeft gezet heb ik er vertrouwen in dat deze problemen worden opgelost’, schrijft de minister.

Hogeschool Inholland laat weten de accreditatie te zien als ‘een beloning en een bevestiging van onze maatschappelijk opdracht.’ Collegevoorzitter Doekle Terpstra: ‘Inmiddels wordt er met waardering gesproken over wat wij hier met elkaar bewerkstelligen. We mogen daar blij mee zijn, maar laten we vooral ook in bescheidenheid doorwerken aan het vervullen van onze maatschappelijke taak. We willen een school zijn die hoogwaardig onderwijs aanbiedt. Ook na vandaag gaat dat proces volop door.’

Lange episode
De twee positieve oordelen vormen het sluitstuk van een lange episode die begon toen in de zomer van 2010 aan het licht kwam dat Inholland een dubieuze afstudeerroute had opgetuigd waarin trage studenten aan een diploma werden geholpen. In juli 2012 bleek uit nader onderzoek van de onderwijsinspectie en de NVAO dat de opleidingen MEM en commerciële economie nog steeds niet aan de eisen voldeden: het eindniveau van studenten was niet goed genoeg. Toenmalig staatssecretaris Halbe Zijlstra gaf de hogeschool toen een jaar de tijd om orde op zaken te stellen.

HOP, Petra Vissers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top