Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

NVAO positief over lerarenopleiding technische beroepen

Gepubliceerd: 31 October 2013 • Leestijd: 0 minuten en 45 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De lerarenopleiding technische beroepen is door accreditatieorganisatie NVAO positief beoordeeld. Dat oordeel volgt na een herstelperiode van twee jaar. De HR ontving vandaag het definitieve besluit.

‘Daarmee is dus de hersteltermijn definitief afgesloten’, reageert Johan Sevenhuijsen van de dienst onderwijs & kwaliteit. In die periode is de lerarenopleiding technische beroepen ontstaan uit de zeven afzonderlijke lerarenopleidingen waar HOP vorige week over berichtte.

Die opleidingen moesten, volgens het artikel, nog worden herkeurd en hadden twee jaar nodig om het gewenste niveau te halen. ‘Die zeven opleidingen waren de lerarenopleidingen voor technische beroepen, die we kort voor de vorige visitatie hadden overgenomen van Fontys’, vertelt Johan Sevenhuijsen van de dienst onderwijs & kwaliteit. ‘De opleidingen waren stuk voor stuk te klein om de vereiste kwaliteit te kunnen leveren en dat is een aantal jaren geleden ook vastgesteld.’

De NVAO gaf de HR toen een hersteltermijn die afgelopen augustus afliep en die nu, met het positieve oordeel, afdoende is gebleken.

Ook de opleidingen verpleegkunde en mwd (maatschappelijk werk en dienstverlening) hebben te maken met een hersteltermijn maar de eerste stap daarin is het maken van een plan van aanpak voor dat herstel. Die plannen heeft de HR, zoals door de NVAO gevraagd, vóór 1 oktober ingediend en worden binnenkort beoordeeld.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top