Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Onderhandelen over de toetsvorm

Gepubliceerd: 25 March 2013 • Leestijd: 3 minuten en 20 seconden • Bart in San Sebastian

Bart van der Helm (commerciële economie) zit in San Sebastian. Om de toerist uit te hangen en om te studeren aan de Universidad Deusto. Daar gaat er net even anders aan toe dan op de Hogeschool Rotterdam…

Bart -paintballOp een zaterdag hebben we Pamplona bezocht. We liepen door de kenmerkende straatjes kwamen uiteraard bij het stadion van het stierenvechten. Leuk om even van de buitenkant te zien maar geen moeite gedaan om binnen te komen. Ik heb geen behoefte om dit soort taferelen toe te juichen. In een groot, groen park met uitgestrekte grasvelden zijn we gaan liggen en hebben een uurtje van de zon genoten. Als afsluiter nog een ijsje gescoord en weer terug gegaan naar San Sebastian.

Paintball
De week erop organiseerde school weer een sportactiviteit: paintball. Dus hop, zaterdag weer de bus in en koers gezet naar een bos. Iedereen kreeg een mooi overall aan en de benodigde uitrusting. Wederom was het zonnig en warm dus moest alle kleding onder de uitrusting uit om oververhitting te vermijden. Tja, als je dan geraakt wordt op de verkeerde plek, maakt een lapje stof niet veel verschil. Zover is ’t overigens niet gekomen. Wel kon ik me opmaken voor twee tequilashots want dat was de prijs voor het winnende team. Wederom een zeer vermakelijke zaterdag waar het mannelijke testosteron zich kon uitleven.

Niet te volgen
Voor de goede orde, ik ga ook nog naar school. Dat valt niet altijd mee. Zo volg ik HRM (human resource management) bij een docente die na haar dertigste Engels hebben leren praten, en waar je dus eigenlijk helemaal niks van kan volgen. Je concentratie moet subliem zijn om elke zinsconstructie te begrijpen. Bijna niet te doen. Afgelopen week hebben we een project ingeleverd maar daarvóór hadden we al een voorbeeld gekregen van hoe een goed en hoe een slecht project eruit zit. Tja, dan zal ’t mij verbazen als we een onvoldoende scoren… Maar dit is geen afspiegeling van de overige vakken. Voor international economics heb ik mij ertoe moeten bewegen om in de bieb te gaan studeren. Het werd niet nodig geacht boeken aan te schaffen omdat de toets bestaat uit alles dat wat in de les behandeld is. Ik zag echter de bui van een onvoldoende al hangen dus heb ik mij twee middagen afgezonderd van het studentenleven. Het doet mij deugd dat dit z’n vruchten heeft afgeworpen met een 7,8.

Bart met Jitske, Kirsten, Steven, LarissaQuiz in de klas
Om op HRM terug te komen; deze mevrouw heeft bedacht om elke week een ‘quiz’ af te nemen die in totaal 35 procent van je cijfer uitmaakt. Deze wekelijkse quiz bestaat uit maar liefst 1 hele vraag, de stof van vorige week besloeg echter 25 pagina’s tekst. Toen bleek dat de gemiddelde score van de klas een 3 was, kon er zowaar onderhandeld worden over de vorm van toetsing. Zaten we vrolijk met de de docente te discussiëren over hoe het examen er beter uit kon zien. Hetzelfde gebeurde bij het vak European Union. Daar was het nog droeviger: een cursus van 4 maanden zou worden geëxamineerd door middel van 1 vraag. Dan heb je het dus over de Europese Unie in breedste zin van het woord en neem je een examen van één vraag af. Dus hup, daar gingen we weer met de klas. Vergaderen over de toetsvorm. Echt iets wat ik me totaal niet kan voorstellen in Nederland. Ten eerste dat je deze vorm van examen hebt en daarnaast nog de examinatie kan gaan beïnvloeden. Onbegrijpelijk.

Miljoenenbedrijf
Voordat mijn school in Nederland er vragen over gaat stellen: gelukkig is het niveau van de overige vakken wel oké. Voor marketing is het de bedoeling dat we voor een bedrijf business plannen voor  nieuwe producten op een nieuwe markt schrijven. Dat is interessant, zeker omdat de docent een eigen miljoenenbedrijf runt en dus verstand van zaken heeft. Kortom, de lessen zijn uiteenlopend en kennen allemaal hun eigen karakter.

Bart - Las FallasLas Fallas
Dan het hoogtepunt van de afgelopen twee weken: onze trip naar Valencia voor Las Fallas, een feest dat  in het teken staat van talloze kunstwerken van papier-maché die na afloop op een brandstapel worden gegooid. Verder veel vuurwerk en gezelligheid met tienduizenden mensen. Ik doe nu alsof ik er verstand van heb maar ik kende het niet tot een week geleden. Ik werd echter overgehaald om mee te gaan. Steven, een Nederlander, heeft een auto en daarmee zijn we met Larissa, Jitske en Kirsten naar Valencia gereden. Een rit van ruim 6 uur. In de stad hebben we ons laten verrassen door de schitterende creaties die om elke hoek van de straat te vinden waren. Het was waanzinnig druk maar wel op een gezellige manier met veel optochten en muziek. Even lekker een terrasje gepakt, opgefrist in het hostel, het meegebrachte bier en wijn genuttigd om ’s avonds een tapas bar op te zoeken. Deze tapas verschilden weer van de pintxos die we inmiddels gewend zijn. De volgende dag hebben we het strand nog weten te bereiken en een lekkere lunch gescoord om vervolgens weer terug naar San Sebastian te gaan. ’t Was een topweekend, en we kunnen weer een stad van ons lijstje afvinken…

Hasta luego,

Bart van der Helm

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top