Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Roadtrip!

Gepubliceerd: 29 October 2013 • Leestijd: 2 minuten en 19 seconden • Blogs

Op donderdag begon mijn hoogtepunt van de week: een roadtrip! Samen met drie Nederlandse meiden, Nadia, Melody en Alysia, gingen we in een Volkswagen Golf op weg naar het noorden.

Roadtripdames+Achterbak vol, muziekjes en reispillen mee, camera op zak en vier enthousiaste meiden… Moest goed komen! Bestemming één zou Girona zijn. Met Google maps op de telefoon zouden we er binnen een uurtje moeten zijn, mits ik kaart kon lezen en er geen afslagen zouden worden gemist, haha. Uiteindelijk kwamen we een beetje off-road terecht in een natuurgebied. Allemaal erg spannend, vooral toen we jagers tegenkwamen, smalle en hobbelige weggetjes en ook nog wat afgronden.

‘Hamburgueseria’
Uiteindelijk zijn we heel aangekomen in Girona. Het is een stadje waardoor een rivier (of sloot?) loopt. Aan beide kanten zijn kleurige huisjes te zien, en om van de ene kant naar de andere te komen, kun je een van de tien bruggen gebruiken. We hebben hier bij een gezellige ‘hamburgueseria’ gegeten en zijn daarna naar Club Blow gegaan. Topmuziek!

Na Girona volgde Rosas en Cadaques, waar de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí is opgegroeid en heeft gewoond. Het is een heel schattig dorpje dat een beetje Grieks aandoet: witte huisjes met blauwe deuren en luiken. Overal was een prachtig uitzicht… en gelukkig een strakblauwe hemel en een lekker zonnetje. Daarna doorgereden naar Cap de Creus, een natuurgebied met hoge rotsen waarbij je over de zee uitkijkt. Super mooi! Het was wel een beetje spannend, een hoge berg op met haarspeldbochten maar gelukkig is Melody een topchauffeur!

Salvador Dalí
Het gele stippengebouwOp de laatste dag van de roadtrip hebben we het museum van Salvador Dalí bezocht, het bekende rode met gele ‘stippen’ gebouw. Het was er ontzettend druk, vooral met Fransen. Die zijn echt overal in het noorden van Spanje. Geen ‘hola’ hier maar ‘salut’, ‘bonjour’ en ‘au revoir’. Het bekende smeltende klokkenplaatje was er te vinden en nog meer bekende en aparte schilderijen en kunstwerken. Een aanrader dus als je ooit naar Figueres zou gaan en hopelijk is er dan niemand die je aanstoot, opzij duwt, boos aankijkt of ‘weg-bonjourt’.

Na het museum reden we terug naar Vic. Doodmoe, maar wat was het leuk! Era un fin de semana fantastico, guapas!

Ik doe trouwens niet alleen maar aan reisjes hoor. Ik ga hier natuurlijk ook naar school. Heb inmiddels mijn eerste cijfer binnen: een 8,5 voor visual identity programs! Ik moest een ‘branding’ presentatie maken over een combinatie tussen Jack Sparrow & chipsmerk Lays. ‘Sparrow dazzle’ viel dus in de smaak. Verder ben ik ook druk met allerlei andere vakken. Een essay en meerdere presentaties voor het vak cross cultural, veel presentaties en opdrachten voor het vak current affairs seminar. Ik moest een presskit samenstellen over al het actuele culturele nieuws en een debat op gang brengen. Ook voor international affairs wat opdrachten gemaakt, een essay over foreign policy en volgende week heb ik mijn presentatie over een internationaal thema. Na lang nadenken kwam mi madre met het geweldige onderwerp: diplomatic immunity, actueel, interessant en veel grappige filmpjes via Pownews. Hier heb je trouwens al voldoende aan een 5, maar natuurlijk gaan we voor de hoge punten ;-).

30 graden…
Hoewel ik net schreef dat ik hier niet alleen voor de reisjes zit… over anderhalve week ga ik naar Valencia! Naar het zonnetje en 30 graden! In Vic begint het namelijk al echt koud te worden… Ik typ dit ook met een fleece dekentje en Uggs aan. Toch maar binnenkort de verwarming aanzetten…

Besos!

Joëlle

Joëlle studeert communicatie in Rotterdam, maar dit half jaar even niet. Via het Erasmusprogramma volgt ze een aantal vakken in Vic (bij Barcelona).

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top