Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenbonden blijven kritisch over Inholland

Gepubliceerd: 28 November 2013 • Leestijd: 1 minuten en 8 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Twee in opspraak geraakte Inholland-opleidingen hebben hun onderwijs weer op orde, schrijft minister Bussemaker vandaag. Maar studentenorganisaties blijven kritisch. De LSVb vindt het zelfs ‘onacceptabel’ dat de opleidingen weer zijn goedgekeurd.

Volgens de LSVb is het op dit moment ‘onmogelijk’ een diploma te halen bij één van de twee opleidingen. ‘Het afstudeertraject van Inholland wordt door studenten ervaren als dicht struikgewas waarin zij vastraken’, zegt bestuurslid Olga Wessels. ‘Dan is het duidelijk dat er iets fundamenteel mis zit in je afstudeertraject op het gebied van begeleiding en beoordeling. Wij vinden het onacceptabel dat een opleiding waar nu nog steeds veel mis gaat toch geaccrediteerd wordt.’

Tussen wal en schip
Er is een groep Inholland-studenten die tussen wal en schip lijkt te vallen, werd eerder al bekend. Die studenten hebben matig onderwijs gehad, maar moeten nu wel een afstudeerscriptie schrijven die aan de verhoogde eisen voldoet. Dat probleem is ook het panel van onderwijskeurmeester NVAO opgevallen. Die heeft daarom met Inholland afgesproken dat studenten meer individuele begeleiding krijgen om hun afstudeerwerk tot een goed einde te brengen. Studenten die niet binnen afzienbare tijd hun diploma kunnen halen, krijgen financiële steun uit het profileringsfonds.

Als de opleiding toch was gesloten, zoals de LSVb wil, wat was er dan van deze studenten geworden? Wessels: ‘Dat is aan Inholland om op te lossen. Die studenten zouden ze dan moeten plaatsen bij vergelijkbare opleidingen.’

‘Niet achterover leunen’
Het ISO is wel blij met de extra begeleiding die studenten gaan krijgen, maar voorzitter Ruud Nauts waarschuwt ook: ‘Extra begeleiding is niet genoeg, de kwaliteit van die begeleiding moet wel goed zijn.’ Hij benadrukt dat Inholland nu niet achterover mag gaan leunen. Ook studenten en medewerkers moeten blijven opletten. Volgens het ISO moet de student én de medezeggenschap kritisch naar de kwaliteit van de gehele opleiding blijven kijken.

HOP, Petra Vissers

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top