Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Supporten voor Real Sociedad

Gepubliceerd: 30 May 2013 • Leestijd: 1 minuten en 50 seconden • Bart in San Sebastian

Wie denkt dat Bart van der Helm in San Sebastian (waar hij tijdelijk studeert) vooral aan het feesten is, heeft op z’n minst een beetje gelijk. Maar, ondertussen haalde hij wel even een 8,1 voor marketing!

Afgelopen weekend begon op donderdag, met een cideria (feestje waar cider wordt geschonken, red.) georganiseerd door de universiteit. Het was waarschijnlijk een van de laatste keren dat alle studenten bij elkaar kwamen voordat de tentamens beginnen en iedereen weer uitvliegt. De cider vloeide in elk geval rijkelijk. De avond werd rond vijven afgesloten in Molly Malone, de stamkroeg van de internationale studenten.

Uitkateren
Echter, om elf uur ‘s ochtends stonden we al weer ons businessplan voor marketing te presenteren, een niet geheel onbelangrijke presentatie voor een rapport waar we weken aan hadden gewerkt. Gelukkig waren we als eerste zodat ik daarna achter in klas kon uitkateren…

Zaterdag hebben we natuurlijk de Champions League-finale gekeken. Nadat Robben onze avond een aardige boost had gegeven, hebben we nog de verjaardag gevierd van een Amerikaans meisje, om vervolgens later op de avond weer in Molly’s te belanden. Op zondag was er nog een picknick met lekkere hapjes. En toen ik daarna naar huis liep, belandde ik in een enorme stoet van voetbalsupporters die op weg naar het stadion van Real Sociedad waren. Deze regionale club speelde die zondagavond tegen Real Madrid en laat ik daar nou ook net een ticket voor hebben.

Bart van der Helm - bij Real Soceidad - Hogeschool RotterdamVerrekijker
Met Tom en Dimitri bezocht ik de wedstrijd. Even een biertje vooraf, en daarna onze plekken opzoeken. Het was een oud en vervallen stadion met een verschrikkelijk lelijke atletiekbaan eromheen. We zaten achter het doel dus daardoor had je een verrekijker nodig om het andere doel te zien. Maar de supporters zorgden voor erg veel sfeer en gezang en de thuisploeg had er ook wel zin in. Veel kansen, en een spannende wedstrijd die in 3-3 eindigde nadat Sociedad in de laatste seconde nog scoorde. Was dus qua voetbalbeleving zeker waar voor je geld en een prima einde van een heerlijk weekend.

Maar de focus is nu verlegd naar mijn studieboeken. Vrijdag heb ik mijn eerste examen, voor Economics, en de week erop volgen nog twee. Voor HRM hebben we geen tentamen, dat vak heb ik afgesloten met een nette 8,1 dus het begin is goed. Nu even knallen voor de rest en dan hopelijk met mijn luie gat op het strand. Dan moet wel het weer beter worden want dat is nog steeds huilen met de pet op. Mocht dat zo blijven, dan overweeg ik één of twee weekjes eerder terug te komen naar Nederland.

Ik word trouwens ook nog verhuisd door mijn huisbaas. Dat is, voor de goede orde, niet vanwege misdragingen, maar meer omdat hij de flat niet kan verhuren aan één persoon. Mijn kamergenoten gaan namelijk op 31 mei weg. Nu kom ik te wonen met drie meiden uit Canada, Zweden en Nederland. Daar heb ik niet veel op tegen…

Bart van der Helm

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top