Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
13 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Whisky bij de kapper

Gepubliceerd: 16 May 2013 • Leestijd: 1 minuten en 52 seconden • Bart in San Sebastian

Bart van der Helm (commerciële economie aan de HR) studeert tijdelijk in San Sebastian, aan de Universidad Deusto. Naast het studeren maakt hij tijd om de stad te leren kennen en slaat hij ook de feestjes niet over. En onlangs was er zijn tweede bezoek aan een kapper…

Schaar foto la riviere FlickrEr zitten twee kappers bij ons in de straat. Mijn eerste bezoek aan de kapper was niet zo goed bevallen, dus koos ik nu voor de andere kapper. Om niet met een poedelkapsel de deur uit te lopen had ik Anaelia meegenomen, een meisje uit Mexico dat ik hier heb ontmoet. Zij zou wat dingen kunnen vertalen. Achteraf een beste zet.

Botte scharen
De beste man (type zwarte lange haren, sikje en een broek op half 7) had een kapperszaak waar volgens mij in geen maand de haren van de grond waren geveegd. De plankjes voor de spiegels stonden niet alleen vol met botte scharen en trimmachines maar ook met lege bierblikjes. En goor dat ’t overal was…

Maar ja, heb mezelf er toch maar aan gewaagd. Zodra ik in de stoel ging zitten, begon hij te oreren in het Spaans waar geen tussenkomen aan was laat staan dat ik er wat van begreep. Hij had het over ‘Erasmus Rotterdam’ nadat ik had gezegd dat ik hier Erasmus-student was. Begon hij een heel verhaal op te hangen over Erasmus, de beste man uit Rotterdam van enkele eeuwen geleden.

Shotglaasje whisky
Het kon nog gekker. Na tien minuten komt hij met een shotglaasje aanzetten gevuld met whisky. Hij biedt het me aan. In mijn beste Spaans heb ik uitgelegd dat ik nog een kater van de avond ervoor had. Ik had dat nog niet gezegd of hij had hem al achterover getikt om vervolgens weer de schaar in m’n haar te zetten.

Toen was de kapper helemaal los en stopte hij echt niet meer met praten. Achteraf zei zelfs Anaelia dat ze er niks van begreep. Uiteindelijk heb ik mijn beide oren nog en ben ik aardig tevreden over het eindresultaat. En dat voor maar €5. De meest rare, meest vermakelijke, meest absurde en ook de langste kappersbeurt die ik ooit heb gehad. Daar zal ik nog wel eens aan terugdenken als ik weer bij de kapper in Nederland zit…

Deadlines
Dan waarvoor ik hier ben: school. Ondertussen loopt de agenda vol met projecten, presentaties en rapporten die geschreven en gepresenteerd moeten worden. Voor alle vijf de vakken krijgen we twee keer per week een hoorcollege en daarnaast werken we in groepjes. Het is even wat meer aanpoten dan voorheen omdat alle deadlines in zicht komen. Het niveau van de vakken ligt iets lager dan in Nederland maar het is vooral de hoeveelheid werk die wat extra inspanning vereist. Voor de meeste vakken bepalen de projecten en presentaties de helft van je eindcijfer (andere helft d.m.v. het tentamen in juni). Het werken in groepjes gaat erg soepel. Negen van de tien studenten met wie ik werk zet zich in en toont betrokkenheid in het project!

Groet,

Bart van der Helm

(foto: la riviere / Flickr)

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top