Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Bob Dylan kan niet tegen z’n verlies

Gepubliceerd: 3 November 2014 • Leestijd: 1 minuten en 25 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Singles Pop Quiz Wat kan je d’r: Je muziekkennis testen met andere vrijgezellen Heel geschikt voor: Matige muziekliefhebbers die meedoen leuker vinden dan winnen Minder geschikt voor: Muziekfreaks die respect willen afdwingen met hun eindeloze kennis Kost dat? 5 euro pp. Beoordeling: *****

#115_Column_Tosca

Ik ben Katy Perry en ik heb net zowaar het obscure ‘I’ve been looking for freedom’ van Baywatchidool David Hasselhoff herkend. Ik gloei van trots en verwacht minstens een bescheiden applaus van mijn teamgenoot, maar er kan bij Bob Dylan geen lachje vanaf. De vorige ronde zat hij bij Blondie aan tafel en die drukte haar – achteraf foute – antwoord door. Hij wist het beter en nu is ‘ie bloedsacherijnig.

Bob is een begenadigd popquizzer, hij weet heel veel van muziek, heeft zelf een riante platencollectie en eindigt altijd ergens in het topklassement. Good for him, maar daar gaat het vanmiddag niet over. We zitten in Rotown met een groepje van dertig vrijgezellen vooral te quizzen om elkaar beter te leren kennen. Het is een sociale aangelegenheid en dat is nou net niet Bobs sterke kant.
Nadat Bob en ik het rondje ‘acteurs die ook zingen’ met de volledige score en zonder verdere ongeregeldheden afronden, ben ik blij dat Justin Bieber bij me aanschuift. Bij binnenkomst mochten we allemaal een pseudoniem uitkiezen en hij koos het kindsterretje omdat z’n nichtje fan is. Zoet.

We horen liedjes uit de obscure rock-hoek en moeten veel te hard met elkaar lachen om echt punten te scoren. Aan het eind van de ronde hebben we slechts een half antwoord bedacht. Wanneer Bieber als overkoepelend thema zonder twijfelen ‘tuinmeubelen’ opschrijft, overweeg ik hem ten huwelijk te vragen. Het was natuurlijk fout, maar dat mag de pret niet drukken. We proosten op onze belabberde prestatie.

Na vijftien rondjes met steeds een nieuwe teamgenoot worden de briefjes nagekeken en de winnaar van de middag bekendgemaakt. Surprise! Bob Dylan heeft de meeste punten gescoord en mag vanavond met een dame naar keuze uit eten. De vrouwen ontwijken zijn blik als hij de groep afspeurt naar een mogelijke date en de mannen halen bier om de gezellige middag voort te zetten. Na een uur staat het grootste gedeelte van de groep nog gezellig te borrelen en is Bob nergens meer te bekennen.

Tosca Sel is oud-stagiaire van Profielen en date-deskundige. Ze schrijft o.a. voor Viva, Veronica Magazine en Glamour.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top