Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

De toerist uithangen, en studeren…

Gepubliceerd: 27 January 2014 • Leestijd: 1 minuten en 43 seconden • Blogs

Het is dan zover! Ik vertrek bijna naar de andere kant van de wereld. Hier ga ik de toerist uithangen, genieten, vakantie vieren en als ik nog ergens tijd over heb studeren. Dit avontuur ga ik niet alleen aan, Youssef Koujii (klasgenoot) gaat ook mee.

Theo BroekmanOm maar even te beginnen bij het begin: Ik studeer logistiek en technische vervoerskunde op de Hogeschool Rotterdam, en zit nu in het derde jaar. Tijdens de opleiding is het mogelijk om voor een periode van een half jaar naar het buitenland te gaan. Dit kan een stage in het buitenland zijn of een periode studeren aan een van de universiteiten waar de hogeschool mee samenwerkt.

Australian dream
Ik heb (al heel lang) de droom om naar Australië te gaan. En nu was het dus mogelijk om een deel van mijn studie in Australië te volgen. Ik heb mij hiervoor aangemeld en toestemming van school gekregen. De universiteit waar ik ga studeren is de Australian Maritime College in Launceston, Tasmanië. Hier hebben ze ook een logistieke opleiding en daar ga ik dus een half jaar (één semester) vakken volgen.

Een semester duurt daar dertien lesweken met nog tentamenweken. Nu vragen jullie je vast af hoe ik dat ga overleven… Hahaha, gelukkig heb ik nog ergens een week vakantie en tussen de lessen en tentamens door ook nog één of twee weken vrij.

Ik ga daar vier vakken volgen, waar ik elk drie uurtjes per week les voor heb. Per week dus twaalf uur les en daarnaast nog (veel) zelfstudie. Het lesrooster ziet er op dit moment als volgt uit: maandag vrij, dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur, woensdag vrij, donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en vrijdag ook van 9.00 tot 12.00 uur.

Toerist uithangen
Voordat de studie begint ga ik nog eerst even de toerist uithangen, feesten en Chinees Nieuwjaar vieren. Het avontuur begint op 27 januari als we naar Hong Kong vliegen. Op 31 januari wordt daar Chinees Nieuwjaar gevierd en dat vier ik dan vrolijk mee. In totaal blijven we twaalf dagen in Hong Kong, dus genoeg tijd om ook de omgeving te verkennen. Vervolgens vliegen we naar de Fiji-eilanden. Hier gaan we een week lang snorkelen, duiken, lui op het strand liggen zonnen en tot rust komen.

Na deze week vliegen we door naar Launceston (via Melbourne) waar op 17 februari de introductieweek voor nieuwe studenten begint.

Simpele kamer
Eenmaal in Launceston verblijf ik tot aan het eind van het semester in een studentenhuis op de campus. Denk hier aan een simpele kamer met een bed en een bureau, badkamers op de gang en gezamenlijke leefruimtes. Na het semester is het plan om ruim twee maanden door Australië te reizen met een backpack. Hoe dit allemaal gaat verlopen, weet ik nog niet maar de terugvlucht staat gepland op 31 augustus. Dan loopt mijn studentenvisum af.

Groet,
Theo Broekman

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top