Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Drinken tijdens tentamens? Alleen uit iets transparants

Gepubliceerd: 4 July 2014 • Leestijd: 0 minuten en 53 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het drinken van water tijdens tentamens is vanaf komend studiejaar toegestaan. Wel moet dat gebeuren uit een transparante bidon of een andere transparante verpakking zonder etiket.

De medezeggenschapsraad heeft dat met de afdeling algemene en bestuurlijke zaken van de Hogeschool Rotterdam afgesproken. In het algemene deel van de Hogeschoolgids wordt gesproken over een transparante bidon of ‘een andere op fraude controleerbare verpakking’.

Met transparant drinkgerei zonder etiket moet voorkomen worden dat studenten ongezien een spiekbriefje in een bidon verstoppen of dat ze van de voor- af achterkant van een etiket een spiekbriefje maken.

Hoewel het in de praktijk op sommige plekken wordt toegestaan, geldt tot nu toe dat drinken tijdens tentamens verboden is. Ook eten mag niet, dat blijft overigens ook zo.

Tentamenbidon
Het gewijzigde reglement in de Hogeschoolgids komt nadat een jaar geleden de instituten RBS (Rotterdam Business School) en IFM (financieel management) de zogenoemde tentamenbidon introduceerden. Studenten mochten tijdens tentamens dus drinken maar alleen uit de transparante bidon die ze voor 1,65 euro konden aanschaffen.

Het collegebestuur vond dat niet zo’n goed idee, drinken tijdens tentamens is immers in strijd met de Hogeschoolgids. De bidons moesten weer worden opgeborgen, maar RBS-directeur Cees van der Kraan gaf toen aan dat hij het collegebestuur zou voorstellen af te stappen van het drinkverbod op voorwaarde dat tentamenmakers uit een hogeschoolbidon zouden moeten drinken. De wijzigingen in de Hogeschoolgids – de drinkregel is er eentje van – worden maandagmiddag besproken tijdens de vergadering van de centrale medezeggenschapsraad.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top