Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nieuw bestuurslid HR: Angelien Sanderman

Gepubliceerd: 17 June 2014 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het college van bestuur wordt vanaf september versterkt met een nieuw lid: Angelien Sanderman.

Foto Angelien SandermanZe is niet de eerste vrouwelijke bestuurder van de Hogeschool Rotterdam, maar wel de eerste vrouw sinds lange tijd aan de top van de HR. Tussen 1988 en 1990 ging Irene van der Horst haar voor.

Angelien Sanderman (1968) start op 15 september en is nu nog managing director Earth, Life and Social Sciences bij TNO en lid van de bestuursraad van TNO.

Oorspronkelijk komt Sanderman uit de logopedie. Ze studeerde logopedie in Hengelo en daarna taal- en spraakpathologie aan de Universiteit Nijmegen. Ze werkte als wetenschappelijk onderzoeker bij het Instituut voor Perceptie Onderzoek (samenwerking TUE en Philips) en promoveerde in 1996 aan de TU Eindhoven.

Ze vervolgde haar loopbaan bij KPN en daarna bij TNO, waar zij verschillende managementfuncties vervulde, van manager research tot directeur markt. Daarbij was ze verantwoordelijk voor de operationele aansturing, marktbewerking, cultuur-en verandertrajecten. In haar huidige functie bij TNO geeft ze leiding aan Earth, Life and Social Sciences waar 1.400 professionals werken in toegepast onderzoek.

‘Ik zie uit naar mijn nieuwe baan als bestuurder in het hbo, bij een hogeschool die midden in de Rotterdamse samenleving wil staan en zo toegewijd kiest voor de kwaliteit van haar onderwijs en versterking van het toegepast onderzoek’, aldus Sanderman.

Jos van der Vegt, voorzitter van de raad van toezicht, is blij met de aanstelling van Sanderman ‘vanwege haar ervaring op het gebied van toegepast onderzoek, haar ervaring met bedrijfsvoering en haar verbindende leiderschapsstijl. Zij biedt hierdoor toegevoegde waarde voor de hogeschool, die daarmee na ruim twintig jaar weer een vrouwelijke bestuurder krijgt. ’

(Bron: persbericht Hogeschool Rotterdam)

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top