Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
11 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Ruim 17.000 aanmeldingen HR

Gepubliceerd: 12 May 2014 • Leestijd: 1 minuten en 12 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De 1 mei-campagne is geslaagd. De dagen voor de deadline van 1 mei kreeg de HR een recordaantal aanmeldingen te verwerken.

Op 30 april, de laatste dag voor de deadline, ontving de Hogeschool Rotterdam 2.088 aanmeldingen. Dat is een absoluut record. Nooit eerder ontving de hogeschool meer aanmeldingen op één dag.

Boven verwachting
De dag ervoor noteerde de afdeling financiën & studentregistratie ook al een uitschieter: 1.033 aanmeldingen. ‘Meer dan 3.000 aanmeldingen in twee dagen; dat was een enorme klus voor onze afdeling, maar we zijn zeer tevreden. Dit is boven verwachting verlopen’, aldus manager Jacqueline Lavooy.

Het aantal aanmeldingen liep na 1 mei direct drastisch terug. Er druppelt nog wat binnen, maar dan gaat het om kleine aantallen. Lavooy: ‘Dit weekend waren het er bijvoorbeeld maar vijftig.’

Afvallers
Op dit moment staat de teller op 17.375 aanmeldingen. Vorig jaar was het aantal aanmeldingen na het verstrijken van de deadline (toen gesteld op 1 september): 11.934.

Lavooy waarschuwt wel voor een vergelijking tussen deze aantallen. ‘Dat is appels met peren vergelijken. De aanmelders van nu weten nog niet of ze zijn geslaagd en ze hebben zich vaak bij meerdere hogescholen of opleidingen aangemeld. Ook moeten de studiekeuzechecks nog plaatsvinden. Op basis van ervaring gaan we ervan uit dat ongeveer een derde van de aanmeldingen zal vervallen.’

Even hoog
De Hogeschool Rotterdam is niet de enige instelling die tevreden kan zijn over het aantal aanmeldingen, zo publiceerden we vorige week. In het hbo is het aantal aanmeldingen nu vrijwel even hoog als vorig jaar op de oude deadline van 1 september: het zijn er meer dan 105 duizend.

Behalve de vervroegde deadline is er bij de Hogeschool Rotterdam nog een nieuw instrument rondom het aanmelden: de Aanmeldsite online. Daarop kunnen mensen de status van hun aanmelding volgen en inloggen op Studielink om eventuele wijzigingen door te geven. Een service van de Hogeschool Rotterdam. ‘En het zal onze afdeling veel belletjes van aanmelders schelen’, aldus Lavooy.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top