Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
9 december 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studenten slepen Inholland voor de rechter

Gepubliceerd: 18 February 2014 • Leestijd: 1 minuten en 0 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Een tiental studenten en oud-studenten daagt Hogeschool Inholland voor de rechter. Ze eisen tienduizenden euro’s aan ‘verspild studiegeld’ terug, omdat ze door het strengere regime van de hogeschool hun diploma niet hebben behaald.

Het gaat om studenten van de opleidingen media- en entertainmentmanagement (MEM), schrijft de Telegraaf vanmorgen. Volgens hun advocaat Robin Verspaandonk eisen sommigen geld omdat ze met een studieschuld zitten en geen diploma hebben gehaald, terwijl andere alsnog via de rechter een papiertje willen afdwingen.

Hogeschool Inholland zegt begrip te hebben voor de situatie van de studenten, maar wil geen concessie doen aan het niveau. ‘We zijn ons ervan bewust dat de lat bij ons onderwijs omhoog is gegaan’, laat collegevoorzitter Doekle Terpstra in een reactie weten. Hij benadrukt: ‘Studenten hebben geen recht op een diploma, wel op optimale begeleiding.’

Financiële steun
De opleiding MEM kampt sinds 2010 met problemen, sinds bekend werd dat er een dubieuze afstudeerroute was opgetuigd. De hogeschool moest de kwaliteit flink verbeteren en in november 2013 bleek dat Inholland daarin is geslaagd. Maar dat heeft wel tot gevolg gehad dat honderden studenten klem kwamen te zitten tussen hogere afstudeereisen en jarenlang slecht onderwijs.

Studenten die daardoor veel vertraging hebben opgelopen kunnen bij Inholland financiële steun aanvragen. De hogeschool heeft aan alle studenten die in het collegejaar 2012-2013 langstudeerders waren, laten weten dat ze recht hebben op afstudeersteun. Van de 586 studenten die een brief kregen, hebben 77 van die mogelijkheid gebruik gemaakt, schreef Bussemaker vorige week aan de Tweede Kamer. Om hoeveel geld het gaat, verschilt per student. Alle aanvragen worden individueel beoordeeld, laat een woordvoerder weten.

Of de studenten die hun hogeschool nu voor de rechter dagen ook afstudeersteun hebben aangevraagd, is niet duidelijk.

HOP, Petra Vissers

 

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top