Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Trots op een plek aan de Wall of Fame

Gepubliceerd: 11 December 2014 • Leestijd: 1 minuten en 29 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het Instituut voor Gezondheidszorg heeft vanmiddag haar Wall of Fame gepresenteerd. Twaalf studenten en medewerkers (allen dames) hebben een plek gekregen vanwege hun bijzondere prestatie.

wall of fame

‘Binnen de hogeschoolmuren gebeuren een hoop mooie dingen, maar lang niet iedereen ziet ze’, motiveerde onderwijsmanager Els de Bock de komst van de ‘Wall’. In totaal hebben zeven prestaties van in totaal twaalf personen een plek verdiend. Het ligt in de bedoeling de Wall of Fame elk half jaar te verversen.

Bekroning
‘Ik ben er best trots op. Het is toch een bekroning op je werk’, reageert Nicole Konings, laatstejaars verloskunde. Tijdens haar minor bedacht en ontwikkelde ze met Marieke van der Ven bijscholing over het bespreekbaar maken van seksualiteit in de verloskundepraktijk. De Rutgers Nisso Groep was vol lof over het initiatief en inmiddels is er een officiële, landelijke bijscholingsmogelijkheid.

Marieke: ‘Er zijn veel problemen rondom seksualiteit tijdens en na de zwangerschap maar er is een taboe op het bespreken ervan.’ Dat vindt zowel de cliënt als de verloskundige, weten de twee studenten uit gesprekken. Nicole: ‘Wij vinden dat de verloskundige moet beginnen.’

Vandaar deze bijscholing waarbij aandacht is voor gespreksvaardigheden maar ook voor de bewuste problematiek. Marieke: ‘Dat gaat bijvoorbeeld over vrouwen die, nadat ze een knip hebben gekregen, pijn blijven houden tijdens het vrijen en denken dat dat normaal is.’ Een onderwerp is ook dat de man bang kan zijn om iets te beschadigen.

Nicole: ‘Er lopen best veel relaties stuk tijdens of kort na de zwangerschap vanwege problemen rondom seksualiteit.’

Jos van Nierop

De volgende studenten en medewerkers hangen aan de Wall of Fame:
wall of fame detail-Marieke van der Ven en Nicole Konings, verloskundestudenten. Bedachten bijscholing over seksualiteit in de verloskundepraktijk.
-Denise Spoon, student verpleegkunde. Kwam op het idee om het papieren medicijnpaspoort om te vormen tot een smartphone-app.
-Suzanne van Houten, Stephanie Dentener en Dunia Gomes. Hebben tijdens hun minor een bureau voor Preconceptiezorg opgezet: Goed Zwanger.
-Anna Malafeeva, Larissa Kortlever en Patricia de Haan. Al jarenlang vaste waardes in het voorlichtingsteam van verpleegkunde.
-Eefje van den Broek, docent. Haalde binnen twee jaar haar master, terwijl ze naast docent ook nog onderwijscoördinator bij de opleiding logopedie is.
-Annemarie Meulenberg, docent. Schreef een boek dat inmiddels verplichte kost is op alle logopedie-opleidingen in Nederland.
-Els de Bock, onderwijsmanager. Leverde een bijzondere bijdrage aan het accreditatieproces van de opleiding verpleegkunde.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top