Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

WdKA’ers exposeren op Dutch Design Week

Gepubliceerd: 17 October 2014 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Het is een heel groot ding: de derdejaars van product design mogen hun werk tonen op de Dutch Design Week.

We naderen eind oktober; tijd voor de Dutch Design Week in Eindhoven. Dit jaarlijkse evenement trekt rond de 250.000 bezoekers. Dertien procent daarvan is student. Voor deze groep is de DDW een belangrijk moment in het jaar. Er vinden zo’n 400 events plaats, op 80 locaties. Eindhoven is dan de plek om nieuwe ontwikkelingen op te pikken en om je als jonge designer te laten zien.

Het derde jaar van de WdKA-opleiding product design is dit jaar voor het eerst aanwezig met een eigen stand. Voorheen gingen de studenten er als bezoeker naartoe, nu hebben ze de kans hun werk te tonen.

Hoogmis
Maud Timmermans is een van die negentien derdejaars. Ze heeft net als de rest van de klas de afgelopen zes weken keihard gewerkt aan het product dat ze gaat exposeren. En nu is ze moe. ‘Zo moe, dat is niet grappig meer.’ Toch klaagt ze niet, want het is de eerste keer dat ze haar werk kan exposeren, en dat dan bovendien tijdens de hoogmis van de Dutch design.

Het begon allemaal met een schoolopdracht. ‘We moesten een product maken van stofresten van het textielmerk Febrik. En, zei onze docent, “maak daar dan een mobiele expositie van die je tijdens de DDW op de fiets door Eindhoven rijdt”. Dat zagen we niet zo zitten, maar we hebben er wel alles aan gedaan om aan een stand te komen. Via via is het ons gelukt. Van het HR-fonds Jij aan zet kregen we een tegemoetkoming in de vervoerskosten van de producten.’

Gisteren werden de in totaal zeventien projecten ingeladen en vervoerd. Vandaag is de stand opgebouwd. De derdejaars slaan hun herfstvakantie even over. Elke dag zijn er zes studenten aanwezig om belangstellenden te woord te staan.

‘De producten die we hebben gemaakt, zijn heel verschillend’, vertelt Maud. ‘De gemene deler is dat ze van stof zijn. We hebben vloerkleden, rugzakken, een servies, een jas, een handtas… Vier studenten hebben als duo gewerkt.’

Strijp T
De WdKA’ers exposeren in design-area Strijp, vlakbij de locatie Strijp T waar de genomineerden voor de Dutch Design Awards worden getoond. Een goede plek dus. ‘Daar komen die week tussen de 25.000 en 30.000 bezoekers langs. Nou maar hopen dat ze dan ook even bij ons naar binnen komen. Voor ons gaat het om leren, om contacten leggen en te ontdekken hoe het werkt in deze wereld.’

Dutch Design Week, Eindhoven, 18-26 oktober 2014, www.ddw.nl

Het werk van de studenten is te zien in Atelier Eindhoven, Zwaanstraat 1, Strijp T en online op klasgenotenwdka.nl.
De tas die op de homepage wordt getoond is van student Lisa Delmee.

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top