Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
13 augustus 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Cmr: Uitslagen instaptesten sneller bekendmaken

Gepubliceerd: 10 December 2015 • Leestijd: 1 minuten en 11 seconden • Nieuws

De uitslag van een instaptest moet bekend zijn voordat de student zich heeft moeten inschrijven voor de bijspijkercursus die nodig is als de test onvoldoende blijkt. Dit klinkt logisch maar is op de Hogeschool Rotterdam niet altijd de realiteit.

Onderwijsvorm-toetsing-demian
Demian Janssen | Profielen

Dat laatste constateren de studenten van de centrale medezeggenschapsraad (sgmr). ‘Zorg dus dat de uitslagen eerder beschikbaar zijn’, adviseerde Paul Reinders het college begin deze week. Bijspijkercursussen volg je namelijk in je keuzevakruimte. Als je je moet inschrijven voor keuzevakken terwijl je de uitslag van je instaptest nog niet kent, heb je dus een probleem. Het probleem wordt nog groter als ook de uitschrijftermijn voor het keuzevak is verstreken. Reinders: ‘Dan moet de slc’er een mail naar het bureau keuzevakken sturen met  een verzoek tot uitschrijving omdat het dan ‘een bijzondere omstandigheid’ is geworden.’

‘Slordig’
Collegevoorzitter Ron Bormans is het met de sgmr eens dat de geconstateerde situatie onwenselijk is. ‘Als dit de praktijk is, is dat onwenselijk en slordig naar de student toe’, stelt Bormans die vindt dat het probleem in eerste instantie moet worden aangekaart bij het betreffende onderwijsinstituut, en dus door de imr (instituutsmedezeggenschapsraad).

Paul Reinders heeft over de gang van zaken contact gehad met Hilde Valentin van de afdeling ‘toelatingsexamens en ondersteunend onderwijs’ die de instaptesten en het vervolgonderwijs voor een aantal opleidingen verzorgt. Valentin is het met Bormans eens dat het probleem moet worden aangekaart bij de betreffende instituten en opleidingen. ‘Het is aan de opleiding wanneer de testen worden afgenomen. Als dat in week 0 of 1 gebeurt, is er geen probleem. Maar opleidingen kiezen er vaak voor om het in week 5 te doen. Dan kan het vervolgonderwijs botsen met inschrijvingstermijnen voor keuzeonderwijs,’ vertelt Valentin. ‘Aan de andere kant: wij geven dat ondersteunend onderwijs (de eerder genoemde bijspijkercursussen, red.) niet op keuzevakmomenten. Dus dan hoeft er geen probleem te zijn maar een student kan, met een keuzevak erbij, alles samen als te veel ervaren.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top