Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Column Tosca: Well played sirs!

Gepubliceerd: 10 April 2015 • Leestijd: 1 minuten en 41 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Speeddaten Heel geschikt voor: Mensen die binnen een paar uur heel veel singles willen ontmoeten Minder geschikt voor: De sociaal onhandigen Kost dat? 33 euro Beoordeling: ***

Tosca

Op een regenachtige donderdagavond stap ik ‘t Fust aan het Stadhuisplein binnen. Aan de bar hebben zich veertig singles in de leeftijdscategorie 20 tot 35 jaar verzameld. Terwijl ik m’n jas uitdoe, bekijk ik het clubje. Het lijken me geen onaardige mensen, maar ik zou geen van hen aanspreken in de kroeg. Dikke pech voor mij want de komende uren ga ik alle twintig mannen toch spreken. Drie minuten per stuk. Go!

Met een scoreformulier voor me zit ik aan een tafeltje waar op het ritme van de bel steeds een andere man tegenover me gaat zitten. Dat gaat zo:
BEL! Zevendejaarstudent en dat is allemaal de schuld van de docenten. Goh. BEL! Nog bij je ouders in Barendrecht … Ja, ik heb wel een groot huis … Nog een huisgenoot? Nee. BEL! Net uit een psychose, maar het gaat nu beter. Da’s voor niemand leuk. BEL! Anderhalve ton per jaar. Poe poe. En een Porsche. Nou nou. BEL! Op welke termijn ik kinderen… HOUOPMETME!

In de paar seconden die ik heb tussen het wisselen van de mannen kan ik snel aantekeningen maken. Het is de bedoeling dat ik aan het einde van de avond ‘ja’ aankruis bij de mannen die ik leuk vind. Als hij mij dan ook leuk vindt, stuurt de organisatie ons elkaars mailadressen. Het papier is nog leeg. En het is pauze. Tijd voor wijn.

Aan de bar worden links onhandige gesprekjes aangeknoopt terwijl rechts een paar dames zich kirrend bovenop die ene aantrekkelijke gast en z’n vriend storten. De donjuans hebben een goede avond. Na de pauze schuift een van hen bij mij aan en hij vraagt hoe ik de avond vind gaan, ik beken dat ik jagen in het wild leuker vind. Hij legt z’n hand op de mijne en stelt voor dat we samen kunnen vertrekken om te kijken waar de avond ons brengt. Ik heb zo’n vaag idee waar dat gaat zijn en pas.

Na de laatste verlossende bel zet ik uit plichtsbesef wat kruisjes bij de mannen die ik best aardig vond, maar nooit meer ga zien.
Op weg naar m’n fiets zie ik de twee donjuans met hun veroveringen zoenen in een donker hoekje. Niets wachten op mailadressen, gewoon gelijk innen die handel. Well played sirs, well played.

Tosca Sel is oud-stagiaire van Profielen en date-deskundige. Ze schrijft o.a. voor Viva, Veronica Magazine en Glamour. Op deze site schrijft ze ook wekelijks de rubriek Lieve Tosca waarin ze raad geeft over liefde, leven daten en seks. 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top