Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Daten met Tosca: Tinder, een jaar later

Gepubliceerd: 2 September 2015 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Wat: Tinder, een jaar later Heel geschikt voor: Iedereen die op zoek is naar aanspraak, een leuke date of de ware Minder geschikt voor: Mensen die al een swype-duim hebben Kost dat? Gratis downloaden en beperkt gebruiken Beoordeling: 5 sterren

Tosca Sel

Al maanden heb ik het Tinder-icoontje op m’n iPhone niet aangeraakt. Het rode vlammetje was me zo gaan tegenstaan dat ik ‘t naar het tweede app-scherm had verschoven. Maar het is zondagavond, ik verveel me en een rondje swypen lijkt nu niet zo’n slecht idee.

Voordat ik aan de slag ga, zet ik een pot thee en terwijl ik wacht tot het water kookt, besluit ik dat het tijd is om het daten wat serieuzer aan te pakken. Ik heb het afgelopen jaar genoeg mannen ontmoet. Het was leuk, echt, maar ik wil meer. En als je niet zegt wat je wilt, ga je het waarschijnlijk ook niet krijgen. Dus van mijn vrijblijvende profieltekst ‘Hoi, ik ben Tosca. Wie ben jij?’ maak ik ‘Wil wel weer eens gierend verliefd worden’. Als dat afschrikt, hoeven we ook geen kennis te maken. Save.

Na een half uurtje heb ik dertig nieuwe matches binnen geswypet. Sommigen van hen hadden me maanden geleden al een hartje gegeven en krijgen nieuwe reacties, maar ik zie ook een berg nieuwe. Terwijl ik de vangst check, begint Gert met me te chatten. ‘Hoe ziet dat eruit, gierend verliefd worden?’ Eh. Snel check ik z’n profiel, twee jaar jonger dan ik, prethoofd, en een foto waarop hij gitaar speelt in een bandje. ‘Rode wangen en een blik die het midden houdt tussen dromerig en paniek’, schrijf ik terug. Dat vindt ie wel schattig.

We praten over onze weekenden, op welke festivals we afgelopen zomer waren, over hoe Tinder bevalt, wat de leuke plekken zijn om bier te drinken in onze wijk en hoe we eigenlijk al hadden moeten slapen omdat we morgen moeten werken. Ik had met mezelf afgesproken dat er geskypet of gefacetimed moet worden voordat ik weer met een internetman zou afspreken, maar dat ben ik even vergeten.

‘Deze week een biertje drinken?’ vraag ik. En daarna blijft het heel lang stil. Shit. Heb ik iets raars gezegd? Ik scrol terug maar zie niets… Dan maar naar bed. Vlak voordat ik wegdroom, licht het scherm van m’n telefoon op. Het is Gert: ‘Ja, laten we dat doen! Woensdag?’

 

Tosca Sel is redacteur van Profielen en datedeskundige. Volg ook haar wekelijkse rubriek Lieve Tosca waarin ze raad geeft over liefde, leven, daten en seks.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top