Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Erasmus Universiteit biedt noodopvang aan 200 vluchtelingen

Gepubliceerd: 18 September 2015 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Tweehonderd vluchtelingen hebben de nacht doorgebracht in een sporthal van de Erasmus Universiteit. De locatie werd ter beschikking gesteld na een oproep van het ministerie van Veiligheid en Justitie voor meer noodopvang.

In de sporthal waar normaal studenten van de Hogeschool Rotterdam en de EUR sporten, worden voornamelijk vrouwen en kinderen opgevangen. Het volledige sportcomplex is in gebruik als noodopvang. Even na middernacht kwamen de eerste bussen met vluchtelingen aan in Rotterdam, meldt Erasmus Magazine.

Eerder op de dag werden gemeenten opgeroepen noodopvang te regelen voor vluchtelingen, omdat het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel overvol zit. Een universiteit vernoemd naar Erasmus moet dit doen, zei rector magnificus Huib Pols gisteravond tegen Erasmus Magazine.

Studenten en medewerkers helpen
Bij aankomst kregen de vluchtelingen eten van het Leger des Heils, studenten en medewerkers van de universiteit waren naar de sporthal gekomen om de handen uit de mouwen te steken. ‘Er kwamen meer vrijwilligers dan er daadwerkelijk konden helpen’, aldus een woordvoerder van de universiteit. ‘We zijn enorm geroerd.’

Studenten hebben inzamelingsacties opgezet voor het Leger des Heils en het Rode Kruis. De vluchtelingen kunnen 72 uur in de noodopvang verblijven, daarna is het de bedoeling dat ze doorgaan naar een permanente opvang. Het Algemeen Dagblad schrijft dat er daarna weer een nieuwe groep kan komen en dat de opvang daarmee in principe voor onbepaalde tijd is.

Sportmarketing en MER
Verschillende opleidingen van de Hogeschool Rotterdam, waaronder sportmarketing en management en bedrijfskunde MER,  maken voor het onderwijs gebruik van de sportfaciliteiten van de EUR. Het is op dit moment niet bekend of de sportlessen volgende week kunnen doorgaan.

‘Ik denk dat we dan een afspraak met de hogeschool maken om de lessen een andere keer in te halen. Er zal contact worden gezocht met de hogeschool’, vertelt Ali Jainullah van Erasmus Sport. Marrieta Broersma, onderwijsmanager sportmarketing en management: ‘Als het gebouw begin volgende week nog in gebruik is als noodopvang dan zal ik denk de docenten vragen of ze een les willen voorbereiden die ook buiten kan worden gegeven.’

HOP, Petra Vissers / Profielen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top