Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nachtmerrie in Rome

Gepubliceerd: 25 February 2015 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De 22-jarige student leisure management Chris verheugde zich op zijn reis naar Rome waar Feyenoord zou spelen tegen AS Roma. Maar hij belandde in de cel. ‘Ik ben onschuldig en kwam in een hel terecht.’

feyenoord

Chris plaatste zijn verhaal op de supporterssite van Feyenoord: de Feijenoorder:

‘Wat mijn mooiste trip ooit had moeten worden, werd de ergste 24 uur uit mijn leven. De avond voor de wedstrijd begon deze 24 uur. Ik stond, net als vele Feijenoorders, op het Campo de Fiori toen vóór mij de politie onverwachts ingreep. Ik belandde in een zijstraat waar nog meer ME vanaf de andere kant kwam.

‘Ik besloot mij af te zonderen van het politiegeweld en de reactie die dit opriep bij Feijenoorders. Ik besloot in een boetiekje te gaan staan en door armgebaren van ‘rustig aan’ en termen als ‘I’m not here to fight’ kenbaar te maken dat ik hier niets mee te maken had of wilde hebben. De politie dacht hier anders over, sloeg mij op mijn hoofd. Ik ging neer.

‘Vervolgens kwamen er meer agenten die op mij insloegen. Het enige wat ik kon doen was verder mijn gezicht beschermen en klappen opvangen. Toen werd ik geboeid en kwam ik naast een hoop andere Feijenoorders op de grond te zitten. Onder die Feijenoorders een bekende die hetzelfde had meegemaakt.

‘Toen begon er voor mij en mijn kameraden een hel, die ik soms nog niet goed kan beseffen. Wij werden naar het plaatselijke politiebureau gebracht, waar wij geen ambassade mochten bellen, geen verklaring mochten afleggen. Wel kregen we een aanklacht te horen: Het aanvallen van agenten, gooien van flessen richting agenten en in mijn specifieke geval het gooien van een groene stoel vanaf het terras. Er werd ons gevraagd te ondertekenen.

De rest van zijn verhaal lees je op defeijenoorder.nl

 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top