Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Daten met Tosca: Sodemieter op met die charms

Gepubliceerd: 16 December 2015 • Leestijd: 1 minuten en 25 seconden • Column Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Omdat ik nog steeds niet zeker weet wat Gert met ‘ons’ wil en omdat ik als datedeskundige een beetje bij moet blijven, installeer ik aan het eind van een werkdag Happn op mijn telefoon. Het werkt een beetje als Tinder, maar dan specifieker. Als ik het programmaatje open, zie ik mannen die ik op een fietstochtje door de stad, op weg naar het station, ben tegengekomen.

Foto Tosca Sel

Wat: Date-app Happn
Heel geschikt voor: Tinderlovers op zoek naar nieuwe jachtvelden
Minder geschikt voor: Mensen die aan hun privacy gehecht zijn
Kost dat? Niets
Beoordeling: ****

Ene Marco kwam ik tegen op de Rochussenstraat, Yair zat blijkbaar op het terras bij het Westerpaviljoen en ik kruiste Nils op de Nieuwe Binnenweg ter hoogte van de Gouvernestraat. Op het station kwam ik een heleboel vrijgezelle mannen tegen. Ik heb ze niet gesproken, ik heb de meesten zelfs niet gezien, maar Happn vertelt me dat ik bij ze in de buurt was.

Ze glimlachen me allemaal vrolijk toe vanaf m’n beeldscherm. Als ik de leuksten een hartje stuur en zij hetzelfde bij mij hebben gedaan, kunnen we chatten. Ik kijk uit het treinraam naar de voorbijschietende lichtjes in de verte. Ik sluit de app en stuur helemaal niemand een hartje. In plaats daarvan vraag ik Gert of hij zin heeft om te komen eten.

Als we na het eten samen op de bank zitten, zie ik het schermpje van mijn telefoon oplichten. Ik heb een hele reeks charms ontvangen. Berichtjes van mannen die niet willen wachten tot ik ze een hartje geef, maar gelijk willen laten weten dat ze me leuk vinden.

Ik moet hardop om de situatie lachen. Terwijl ik op de bank zit met de man die niet goed weet wat hij met mij moet, kloppen er hordes mannen aan mijn digitale voordeur. Als ik Gert de reeks verzoeken laat zien, vraagt ie wat ik ermee van plan ben. ‘Niets’, zeg ik eerlijk. Daar lijkt hij wel content mee.

‘Sodemieter op met die charms’, zegt hij terwijl hij z’n mond op de mijne drukt en m’n telefoon uit zicht schuift. Dit zou natuurlijk een goed moment zijn om te vragen hoe of wat, maar ik heb geen zin om deze leuke avond te verpesten met een lastig gesprek. Ik geef me aan hem over met een laf ‘oké’.

Tosca Sel is redacteur bij Profielen en datedeskundige. Volg ook haar wekelijkse rubriek Lieve Tosca op profielen.hr.nl waarin ze raad geeft over liefde, leven, daten en seks.

Fotografie: Sugarcoated

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top